Roze Loper Novawhere

Roze Loper voor Zorgcirkel Novawhere, Triton en Zuidland

21 maart 2024

Tijdens een kleurrijke ochtend bij Zorgcirkel Novawhere werd het behalen van het Roze Loper certificaat voor de locaties Novawhere, Triton en Zuidland gevierd. Dit betekent dat zij bewust omgaan met seksuele diversiteit, zowel voor bewoners, als voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Samen met bewoners en medewerkers van de drie locaties werd de Roze Loper plaquette bij de ingang van Novawhere onthuld.

“We vinden het belangrijk dat iedereen het gevoel heeft te mogen en te kunnen zijn wie ze zijn. Dat geldt voor bewoners, hun naasten, medewerkers vrijwilligers en onze samenwerkingspartners, want we doen dit immers samen”, zegt Regiodirecteur Arjan Baan, die speciaal voor de gelegenheid roze schoenen had aangetrokken. Hij is reuzetrots dat na Molentocht en De Viervorst, nu in totaal vijf locaties van De Zorgcirkel in Purmerend het certificaat hebben. Door ambassadeurs, activiteiten, inspiratie, bewustwording en het aangaan van de dialoog is het Roze Loper certificaat nu behaald. Tegelijkertijd is dit nog maar het begin. “Inclusiviteit is er niet altijd vanzelf. Hieraan moeten we blijvend werken, leren en verbeteren door structureel het gesprek hierover aan te gaan”, aldus Regiodirecteur Arjan Baan.

Een veilig gevoel

Medewerkers en bewoners van de locaties mochten gezamenlijk ballonnen in regenboogkleuren lek prikken om de plaquette te onthullen. Meneer Hermans, bewoner van Zuidland, voelde zich weer even helemaal kind tijdens dit feestelijke moment. Hij is sinds zijn tienerjaren uit de kast. “Ik heb hier nooit hinder van ondervonden. Toen ik verhuisde naar Zuidland heb ik mij vanaf de eerste dag thuis gevoeld. Het was een warm bad”, aldus meneer Hermans. Hij prijst de medewerkers en activiteitenbegeleiders. Zij zorgen ervoor dat bewoners zich gezien, erkent en veilig voelen.

Betrokkenheid

Het certificaat toont aan dat de ouderenzorgorganisatie niet alleen zegt dat iedereen welkom is, maar hier ook actief mee bezig is. Niet alleen voor bewoners in de vorm van activiteiten of persoonlijke gesprekken, maar ook voor medewerkers en vrijwilligers, in het beleid en de visie van de organisatie. Joop Schermer ambassadeur van Roze50+ Nederland complimenteert De Zorgcirkel medewerkers voor hun creativiteit en betrokkenheid: “Er zijn op iedere locatie naast de werkgroep ook Roze Loper ambassadeurs, waardoor je het draagvlak binnen de organisatie verbreedt.”

Viermomenten bij Triton en Zuidland

Ook op de locaties Triton en Zuidland is er een feestelijk moment voor de bewoners georganiseerd. Zo vond bij Zuidland een gezellige middag met een muzikaal optreden plaats om het Roze Loper certificaat te vieren.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!