Roze Loper uitreiking wethouder Verbruggen Westerhout - 3 JAAR RECHTENVRIJ BRUIKBAAR - jan Jong.jpg

Roze Loper voor Zorgcirkel Westerhout

23 augustus 2019

Dat Zorgcirkel Westerhout bewust omgaat met seksuele diversiteit maakt het Roze Loper-plaquette bij de ingang nu duidelijk. Wethouder Paul Verbruggen bevestigde het certificaat gisteren vol trots.
De bewoners van een zorgcentrum zijn net zo divers als de samenleving. Dat geldt ook op seksueel gebied. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan en mag zijn, ongeacht zijn of haar seksualiteit. Dat geldt niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Met onze Roze Loper bij de ingang, kunnen we dat gelijk aantonen”, zegt zorgmanager Daniel Cop.

Roze tintje
Een zorgorganisatie maakt kans op de Roze Loper wanneer zij een traject doorloopt dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit. Dit heeft Zorgcirkel Westerhout behaald! Het zorgcentrum organiseert regelmatig activiteiten met een ‘roze’ tintje voor haar bewoners en bezoekers. Zo werd het behalen van de Roze Loper in de middag gevierd met ‘Tour d’Amour’, een feestelijk optreden waarbinnen het publiek wordt aangemoedigd open te staan voor iedereen.

‘In Alkmaar telt iedereen’
Wethouder Verbruggen heeft diversiteit in zijn portefeuille. Hij is vereerd dat hij gevraagd werd om het certificaat te bevestigen. “In Alkmaar telt iedereen mee. Als regenboogstad vinden wij het belangrijk om de sociale acceptatie te vergroten van onze LHBTI-inwoners. De Roze Loper van Westerhout is een mooi initiatief dat wij stimuleren en waar wij als gemeente trots op zijn”, aldus de wethouder.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!