SlimoTheek: slimme technologie uitproberen voor langer thuis wonen

07 september 2021

In de regio’s Zaanstreek, Edam-Volendam en Purmerend is hij er nu: de SlimoTheek. Hier kunnen ouderen en hun naasten slimme technologieën lenen die hen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Denk aan seniorentablet de Compaan, videodeurbel, aaibare robotkat, dementieklok, simpele afstandsbediening en druppelbril. Die kan men gratis uitproberen om te zien of het wat voor hen is. 

Zorg thuis adviseert
Onze thuiszorgmedewerkers geven uitleg en helpen bij de uitleen. Dit doen zij samen met collega’s van andere VVT’s die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland. Dit netwerk heeft in samenwerking met de initiatiefnemer GeneratieThuis, de gemeenten en betrokken bibliotheken de SlimoTheek naar onze regio’s gehaald.

Wijkverpleegkundige Irma van den Dungen van thuiszorgteam Overwhere helpt bij de uitleen in Purmerend. “Ik vind het fantastisch dat ouderen de slimme technologieën bij ons kunnen zien en ook echt een aantal weken rustig mogen uitproberen. Die periode heb je nodig om iets echt te ervaren en er zo achter te komen of het je kan helpen”, weet Irma uit ervaring met het testen van nieuwe technologieën in de thuiszorg. Tussendoor kan men ook bij het uitleenpunt terecht voor vragen en advies. En helpen de thuiszorgmedewerkers met de aanschaf wanneer iets goed bevalt. 

irma van den dungen tijdens opening slimotheek in bieb purmerend op 1 sept 2021.jpg

Bezoeken en/of doorverwijzen?
De SlimoTheek in Purmerend en Zaanstreek bevindt zich in de bibliotheek. In Edam-Volendam is hij open op afspraak. Alle ouderen en naasten in de gemeente kunnen kosteloos gebruik maken van de SlimoTheek of hier advies inwinnen. Ook kunnen thuiszorgmedewerkers hun cliënten hiernaar doorverwijzen, wanneer zij denken dat een slim hulpmiddel wellicht handig kan zijn. 

  • SlimoTheek Purmerend: De Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40 in Purmerend. Openingstijden: woensdag: 12.00 – 14.00 uur. purmerend@slimotheek.nl
  • SlimoTheek Zaanstreek: De Bieb voor de Zaanstreek, Westzijde 170a in Zaandam. Openingstijden: donderdag 14.00 – 16.00 uur. zaanstad@slimotheek.nl
  • SlimoTheek Edam-Volendam: nu nog open op afspraak in de PX (ingang aan de Zeestraat) in Volendam. Openingstijden: op afspraak via 0299-391 507. Binnenkort ook in Edam (Singel) en Oosthuizen (Seevanck). edamvolendam@slimotheek.nl.
Meer info over de SlimoTheek?
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!