Sluiting GRZ Novawhere en concentratie Transitorium Dijklander Ziekenhuis

18 juni 2024

Met ingang van 1 juli wordt de GRZ in Purmerend op één locatie samengebracht: in het Transitorium in het Dijklander Ziekenhuis. Dit betekent dat de GRZ-afdeling in Novawhere, Purmerend met ingang van die datum wordt gesloten. Dit besluit volgt na een zorgvuldige oriëntatie op de toekomst van de GRZ in Purmerend. 

De samenvoeging van de teams op één locatie heeft meerdere voordelen. Het zorgt voor een gezondere bedrijfsvoering en een efficiëntere en effectievere inzet van het personeel. Zo kunnen we nog nauwer samenwerken met het Dijklander Ziekenhuis en de zorg én de behandeling op één plek leveren. Dankzij de samenvoeging kunnen we bovendien gerichtere zorg bieden aan onze cliënten en onze medewerkers meer groei- en ontwikkelmogelijkheden geven. 

De concentratie leidt niet tot een verlies van arbeidsplaatsen. Iedereen is en blijft hard nodig binnen De Zorgcirkel om de zorg te leveren voor onze cliënten. 

Concreet betekent deze samenvoeging dat van de 25 bedden van de afdeling GRZ bij Novawhere 14 bedden naar het Transitorium in het Dijklander verhuizen en dat dus 11 bedden worden afgebouwd. In de 14 bedden die verhuizen zijn ook de ELV hoog en ZZP wachtenden bedden opgenomen. Na de samenvoeging zullen in totaal 42 GRZ-bedden in Purmerend beschikbaar zijn. De Zorgcirkel onderzoekt samen met het Dijklander Ziekenhuis de mogelijkheden voor uitbreiding van het aantal bedden op die locatie. 

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!

Deel deze pagina