Friese Vlaak_Kerstboom_13.jpg

Warm welkom voor eerste bewoners Friese Vlaak

09 december 2020

Op maandag 7 december ontstaken kwartiermaker Hedwig de Groot en een van de kersverse bewoners, mevrouw Schokker-Jonk, de lichtjes in de twee grote kerstbomen op het terrein van de Friese Vlaak in Volendam. Deze maand zijn alle 102 gloednieuwe appartementen aan de Friese Vlaak opgeleverd. De verlichte kerstbomen zorgen voor een warm welkom voor nieuwe bewoners.

Het nieuwbouwproject aan de Friese Vlaak kwam tot stand door een samenwerking tussen wooncorporaties De Vooruitgang en Wooncompagnie, De Zorgcirkel en de gemeente Edam Volendam. De drie gebouwen omvatten 102 appartementen voor senioren. De Zorgcirkel biedt hier zorg en ondersteuning aan wie dat nodig heeft.

Licht in donkere dagen
Verhuizen op je oude dag en tijdens de coronacrisis is niet niets. Mevrouw Schokker-Jonk: ‘Ik ben half november al ingetrokken als allereerste bewoner. Ik vind het een unieke plek om te wonen. Langzaamaan komen er steeds meer bewoners bij, die reuring vind ik prettig.’ 'Het ontsteken van de bomen is een mooi moment en geeft hopelijk wat licht in deze donkere dagen’, aldus Hedwig de Groot, kwartiermaker voor de Friese Vlaak. Door de coronacrisis laat de officiële opening van de Friese Vlaak nog even op zich wachten. In de tussentijd zullen kleine acties als deze de nieuwe bewoners toch een warm welkom geven.

 

Friese Vlaak_Kerstboom_06.jpg