Online Alzheimer Café – LIVE! 20 september

18 september 2020

Zondag 20 september van 14:00 - 15:30 uur organiseert Alzheimer Nederland een landelijk, online Alzheimer Café – LIVE! Voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Het online Alzheimer Café wordt gepresenteerd door Marit van Bohemen. 

Het online Alzheimer Café is een inspirerende, leerzame maar vooral ook een gezellige ontmoeting. Prof. Dr. Marjolein de Vugt (Restaurant Misverstand) vertelt over langer meedoen met dementie. De 21-jarige Teun Toebes is verhuisd naar een verpleeghuis en deelt zijn ervaringen met ons. En onze collega’s Dinant en Rob testen jouw kennis over dementie in de Grote Dementiequiz. Dit alles wordt gepresenteerd door Marit van Bohemen. In 2016 verbleef zij 24 uur in een verpleeghuis op een gesloten afdeling met mensen met dementie. Verder is zij o.a. bekend van 'Knoop in je Zakdoek' en 'Campinglife'.

Kijk, luister en stel jouw vragen aan de gasten in de studio. Let op: vooraf aanmelden is nodig (gratis)!

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar wordt de dag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen. Vul hieronder jouw postcode of woonplaats in en je ziet direct welke activiteiten, Alzheimer Cafés en afdelingen er zijn in jouw omgeving. Ook zijn er mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, collecteren en het organiseren of meedoen aan een actie.