Burano_Opening infopunt_25.jpg

Wonen in Burano Zaandam: informatiepunt en modelwoning geopend

31 mei 2021

De verhuur van de appartementen in het complex Burano in Zaandam is gestart. Op 27 mei opende wethouder Songül Mutluer het informatiepunt op het terrein en bezocht een ingerichte modelwoning. Namens De Zorgcirkel was regiodirecteur Annemarie Thijs aanwezig. Op afspraak kunnen geïnteresseerden komen kijken en informatie krijgen over de woningen, het zorgaanbod en het verhuurproces. Naar verwachting worden de eerste appartementen in het laatste kwartaal van 2021 opgeleverd. 

Wethouder Songül Mutluer: “Heel mooi dat we binnenkort deze 144 zorgwoningen kunnen toevoegen aan het Zaanse woningaanbod. Zo kunnen we nog meer inspelen op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen en het helpt om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Er is veel aandacht voor voorzieningen, bereikbaarheid en ontmoeting. De Zorgcirkel zal zich vestigen op de begane grond van Burano en biedt diensten als verzorging, verpleging en begeleiding in de thuissituatie. Tegelijkertijd stimuleren gemeenschappelijke huiskamers en een groene binnentuin ontmoeting tussen de bewoners, dit is zeer waardevol in de strijd tegen eenzaamheid.”  

Informatiepunt en modelwoning te bezoeken op afspraak
Burano bestaat uit drie woonblokken met in totaal 144 levensloopbestendige woningen. Wie een van de appartementen graag eens wilt bekijken, of vragen heeft over de zorg die geboden kan worden, kan op afspraak langs komen op het spreekuur. Consulentes verhuur Mieke Kauwen en Yvonne van der Giezen van De Zorgcirkel zijn elke dinsdag van 11.00 – 15.00 uur aanwezig in Burano. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 088 55 99 777 of per e-mail: consulent.verhuur@zorgcirkel.com. 

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie over de zorgmogelijkheden in Burano de pdf over Zorg in Burano. Op www.hureninburano.nl vindt u alle informatie over de appartementen.

Burano_Opening infopunt door wethouder Songül Mutluer.jpg

Wethouder Songül Mutluer van gemeente Zaanstad