Roze Loper: "Je moet mensen nemen zoals ze zijn"

16 januari 2023

Officiële start van Roze Loper traject bij Zorgcirkel Zuidland in Purmerend Weidevenne

Mevrouw Smak, bewoonster van Zorgcirkel Zuidland in Weidevenne, hees maandagochtend 16 januari in de stromende regen de regenboogvlag. Hiermee start Zuidland officieel het landelijke Roze Loper traject. Het doel is om eind 2023 het Roze Loper Certificaat te behalen. Daarbij gaat het om bewustwording rond seksuele en genderdiversiteit en sociale acceptatie van LHBTI-ers. Bewoners en medewerkers van een zorgcentrum zijn net zo divers als de samenleving. Wat dat betreft was de opmerking van mevrouw Smak uiterst treffend: “Je moet de mensen nemen zoals ze zijn.”  

Locatie Molentocht, De Viervorst en andere locaties van De Zorgcirkel in Midden Noord-Holland hebben het Roze Loper Certificaat of zijn bezig om dit te halen. Hiermee zorgt De Zorgcirkel dat inclusie, acceptatie, respect en openheid vaste waarden zijn voor alle cliënten, bezoekers en medewerkers. 

Lees hier het hele artikel op Purmerend in het Nieuws
Foto Roze Loper Zuidland (1)

LHBTI is de afkorting voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse mensen.  Met genderidentiteit wordt het geslacht bedoeld waarbij iemand zich het prettigst voelt, of waarmee iemand zich identificeert. Met seksuele identiteit of seksuele voorkeur wordt het geslacht bedoeld waartoe je je seksueel aangetrokken voelt (LHBTI).

Expositie Roze Loper regio Purmerend_Hotshots (1).jpg
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!