Vrijwilliger bij De Zorgcirkel slide.PNG
Vrijwilliger bij De Zorgcirkel - 4.jpg
Vrijwilliger bij De Zorgcirkel - 5.jpg
Vrijwilliger bij De Zorgcirkel - 1.jpg
Vrijwilliger bij De Zorgcirkel - 2.jpg

Word vrijwilliger bij De Zorgcirkel!

Bij De Zorgcirkel werken we persoonsgericht. We benaderen ieder mens vanuit zijn eigen levensgeschiedenis en persoonlijkheid. Het gaat erom dat u zich ‘wel’ voelt; erbij hoort, nuttig kun zijn en veilig voelen.  Vrijwilligers zijn hierbij een belangrijke schakel en zijn onmisbaar voor onze organisatie, in het bijzonder voor de cliënten. Zo zoeken we regelmatig vrijwilligers voor onze activiteiten, ontmoetingscentra, horeca en nog veel meer. Wij hebben een scala aan mogelijkheden, passend bij je wensen of talent. En natuurlijk overleggen we wanneer en hoe vaak je kunt.

Vrijwilliger Elly: "Je ziet mensen genieten van de dingen die we samen doen"

Eens per week werkt Elly als vrijwilliger in het ontmoetingscentrum van Zorgcirkel Molentocht in Purmerend.

“Toen ze met het ontmoetingscentrum begonnen, voor mensen met beginnende geheugenproblemen, heb ik gevraagd of ze misschien vrijwilligers konden gebruiken. Ik kon meteen beginnen. Je ziet mensen echt genieten van de kleine dingen die we doen. We lezen samen de krant, we gaan buiten wandelen en we doen spelletjes. Je krijgt een lach en een traan, je hoort persoonlijke verhalen. En het geeft me zelf ook veel plezier. Het is leuk en gezellig en nu ik met pensioen ben heb ik toch het gevoel dat ik nog collega’s heb.

Heel bijzonder was het uitstapje vorig jaar met de Jordaan boot in Amsterdam. Aan boord werden heerlijke hapjes geserveerd en er was natuurlijk muziek. Op een gegeven moment wilde een cliënt van ons graag zingen. De DJ gaf de microfoon en hij zong spontaan ‘Buona Sera’. Dat deed hij zo leuk, hij kreeg iedereen mee! Dankzij een heleboel vrijwilligers kunnen we dit soort mooie dingen doen voor onze oudere medemens.”

Elly WEB Ik Zorg.jpg

Wij kunnen je hulp goed gebruiken!

Wil jij vrijwilliger worden bij De Zorgcirkel? Zorgervaring is niet nodig. Wel enthousiasme, geduld en hart voor mensen. 

Dit bieden wij vrijwilligers náást onze waardering en die van de cliënten? 

  • Een vaste werkbegeleider
  • Tweemaal per jaar een vrijwilligersbijeenkomst
  • Twee dagdelen per jaar een cursus- of themabijeenkomst
  • WA- en ongevallenverzekering
  • Reiskosten op basis van de CAO VVT​
  • Kerstattentie
  • Feestelijke vrijwilligersactiviteit, bijvoorbeeld een diner of barbecue
  • En meer, we vertellen je er graag over. 

Kom je vrijblijvend kennis maken? We horen graag jouw ideeën en wensen.

Meer informatie?

Wil je meer weten of heb je vragen over vrijwilligerswerk bij De Zorgcirkel? Aarzel niet en neem contact op met de vrijwilligerscoördinator van de locatie bij jou in de buurt via 088 55 99 500 en vraag naar de vrijwilligerscoördinator in jouw regio. Je kunt ook mailen naar de klantenservice

Tot snel! 

Ook handig: Folder vrijwilligerswerk

Op onze speciale website met vacatures staan ook regelmatig vacatures voor vrijwilligers. Je kunt je abonneren op vacature-alert. Kies voor 'overige vacatures'. 

Benieuwd naar de documenten vrijwilligersbeleid, handboek voor vrijwilligers en gedragscode vrijwilligers? Je kunt deze opvragen bij de lokale vrijwilligerscoördinator. 

vacature -alert.PNG (1)
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!