Reflecteren

Wanneer doe je eigenlijk goed en wat vindt de klant ervan? Met behulp van verschillende tools kom je hier achter en ontdek je hoe jullie welzijn van de cliënten verder kunnen stijgen. Er zijn verschillende reflectietools in ontwikkeling of worden momenteel getest binnen De Zorgcirkel. De tools die er nu zijn, zijn er voor medewerkers die werken in een setting van langdurig verblijf. Vanaf medio 2020 volgen er tools voor medewerkers in Thuiszorg en van de Dagbesteding.

Wil je weten welke tools voor jullie werken? Bespreek het met je team en leidinggevende van informeer eerst nog zelfs door het programmateam PGW. Mail naar pgw@zorgcirgcirkel.nl .

Dementiezorg in kaart brengen – in gebruik

Dementie Care Mapping is een methodiek om zo objectief mogelijk het welzijn van cliënten in kaart te brengen. Door middel van observaties krijg je inzicht in onder andere persoonsversterkende en -ondermijnende acties van jou en je collega's. Na diverse mappings is er een trend om te halen uit de vangst. Je wordt begeleid hoe de punten in de praktijk te brengen.

PGW meter – test/pilot fase

Maak kennis met de beleving rond PGW in teams met de PGW-meter en ontdek in onderliggend jouw team persoonlijksgericht werkt. Je geeft scores aan stellingen en vragen, bijvoorbeeld 'Ik ga met mijn cliënt (of diens reisgezelschap) in gesprek over de gedragsfactoren' en 'Ik ken en herken de behoeften van mijn cliënten'. De zekerheid geeft inzicht in de verschillen tussen de medewerkers en op welke onderdelen stappen kunnen worden gezet om het welzijn van de klant verder te verbeteren.

Klantwaardering – in ontwikkeling

Er komt een vernieuwde methode om de klantwaardering te meten. Deze vervangen de CQ-meting die jullie gebruiken. Meer dan ooit tevoren komen PGW-onderwerpen aan de orde. Voorbeeld: de cliënt heeft ondervonden dat Zorgcirkel-medewerkers kijken naar en rekening houden met zijn/haar behoeften.

Dossiercheck – in ontwikkeling

Check steekproefsgewijs of jullie dossiers voldoen aan de (wettelijke) eisen en afspraken voldoet. Dit wordt gedaan aan de hand van een checklist. Deze checklist bevat uiteraard ook PGW items:

  • Zijn er behoeften beschreven?
  • Is hierop gerapporteerd?
  • Zijn alle gedragsfactoren volledig ingevuld?

De check wordt gedaan door een adviseur van de afdeling Kwaliteit & Veiligheid of door een collega van een andere afdeling of de contactverzorgende zelf.

Medewerkerswaardering – nog starten

Persoonsgericht werken gaat over jouw werk en De Zorgcirkel als werkgever. Jouw behoeften staan dan ook meer en meer centraal. Er komt een tool waarmee we kunnen meten in hoeverre alle medewerkers de persoonsgerichte aanpak ervaren.

Geluksmeter- ideefase

Geluksmomenten zijn momenten waarop 'alles klopt'. Dit voel je, dit zie je. Om de persoonsgerichte geluksmeldingen in kaart te brengen wordt er een nieuwe tool ontwikkeld. Hier zijn ideeën voor, maar deze zijn nog niet concreet.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!