Sterk in persoonsgericht werk

Er is veel aandacht voor het leven en behoeften van de cliënt binnen de (ouder) zorg. We willen graag weten wat iemand nodig heeft om zich gezien en gewaardeerd te voelen. En met de cliënt en naasten te ontdekken welke behoeften, wensen en gewoonten iemand heeft. Nu, vroeger en vooruitkijkend naar de toekomst. 

De Zorgcirkel-manier van persoonsgericht werken

Om te zorgen dat we sterk zijn en blijven in persoonsgericht werken, ontwikkelden we samen met het Trimbos instituut een eigen manier van persoonsgericht werken. Alle medewerkers van De Zorgcirkel werken volgens deze methode en blijven zich versterken in persoonsgericht werken.

  • Zij maken op elk moment de afweging om iets wel of juist niet te doen op basis van de behoeften van de mens.  Dit doen we uiteraard wel binnen de kaders die gelden binnen de ouderenzorg (wet & regelgeving, financiële mogelijkheden).

  • De Zorgcirkel levert aantoonbaar zorg volgens de visie op persoonsgericht werken. Medewerkers weten wanneer ze het goed doen en blijven zichzelf versterken.

  • Er zijn PGW-Versterkers beschikbaar om teams te coachen bij persoonsgericht werken. 
Behoefte van de mens centraal

Iedereen heeft behoefte aan erbij horen, gehechtheid, een identiteit, bezig zijn en comfort. De behoeften zijn universeel, maar de exacte invulling van die behoeftes is voor ieder mens anders. Daarnaast zijn er zes factoren die van invloed zijn op het gedrag en functioneren van iemand. De behoeften en gedragsfactoren kom je ook wel eens tegen onder de term 'verrijkt model'.  U leest op de pagina over het verrijkt model meer over de behoeften en gedragsfactoren.