20230203 Banner Wandelen Ph

Samen op pad met Rap op Stap

Leuke wandelroutes met vragen in en om Prins Hendrik

Bewegen is goed en samen bewegen is altijd leuker. Helemaal met bezoek! De app Rap op Stap helpt u op weg met wandelroutes in en om Zorgcirkel Prins Hendrik, aangevuld met leuke vragen en oefeningen. Zo stimuleert u tijdens uw bezoek het bewegen en dat heeft veel voordelen.

Hoe werkt het?

  1. Scan de QR-code om de app te bezoeken of klik hier.
  2. Kies zelf een route die bij u past; kort of lang (van 250 meter tot 1,5 kilometer), binnen of buiten en met of zonder trappen.
  3. Ga op weg en let op de ‘pitstops’. Dat zijn vragen en opdrachten voor onderweg.

Veel (beweeg)plezier!

Ga direct naar de app
Qr Code Rap Op Stap

Meer over het ontstaan van de app

De app is ontwikkeld als schoolproject door de laatstejaars fysiotherapiestudenten Charlotte Hirschi en Anthony Middleton van de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met Zorgcirkel Prins Hendrik. Zij hebben hun idee voor de app gebaseerd op het idee dat beweging (waaronder wandelen) een positief effect heeft op het waarnemen, denken en onthouden van ouderen met cognitieve achteruitgang.

“Onderzoek laat zien dat het combineren van bewegen met cognitieve opdrachten dit positieve effect versterkt. Op de huiskamers is vaak onvoldoende tijd om elke bewoner genoeg te laten bewegen. Met Rap op Stap kan men op een leuke manier het aantal actieve beweegmomenten van de cliënt te verhogen”, aldus Anthony.

Charlotte: “Met de app bieden we mantelzorgers een handvat om het bezoek aan hun familielid of kennis actiever te maken. Ook geeft het een kans om samen iets te ondernemen, zonder hier het gebouw voor te hoeven verlaten. Daarbij is Prins Hendrik een prachtig pand dat het waard is om beter te verkennen. Het monument in maritieme stijl met haar theehuis, moestuintjes, museum en vijver maken de wandelroutes afwisselend en interessant!”

20230203 Logo Rap Op Stap
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!