Eerstelijnsverblijf

Acute 24-uurs zorg (ELV) bij De Zorgcirkel

U kunt onverwachts medische problemen krijgen waar u van moet herstellen. Als er sprake is van een situatie waarin u 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft, is De Zorgcirkel de juiste plek. Uw huisarts voor de kunsten op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis zal u hierin adviseren. De tijd dat u bij De Zorgcirkel bent gebogen, is bedoeld om u zo snel mogelijk weer te helpen, zodat u daarna weer thuis bent, in uw kleinere omgeving, verder kunt herstellen.

Kortdurend verblijf voor herstel
Dit tijdelijk verblijf heet officieel een eerstelijns verblijf, ook wel afgekort als ELV. De Zorgcirkel biedt Eerstelijns verblijf in Alkmaar en Purmerend. Als cliënt Eerstelijns verblijf bet u bij ons om te herstellen. Samen met u zal de specialist ouderengeneeskunde (arts) een persoonlijk behandelplan opstellen, waarin uw doelen gezamenlijk staan. Het behandelteam, bestaande uit de verzorging, behandelaren en de specialist ouderengeneeskunde, zal u ondersteunen bij het bereiken van deze doelen.

De arts houdt u op de hoogte over uw herstel en laat u weten wanneer u weer naar huis kunt. Dit is op het moment dat u volgens de kunsten zelfstandig thuis kunt wonen en leven. Heeft u thuis nog extra zorg nodig, dan kunt u dit ook met De Zorgcirkel regelen.

Therapie
Uw kamer bevindt zich op de revalidatieafdeling van De Zorgcirkel. Zo krijgt u gegarandeerd professionele zorg en aandacht. U ontmoet dus ook mensen die bij De Zorgcirkel zijn om te revalideren. Zij volgen een intensief therapieprogramma, ontmoetten vaak meerdere therapiemomenten open een dag. Zelf volgt u een herstelprogramma. Dit betekent dat u (veel) minder en ook niet dagelijkse therapie nodig heeft.

Wilt u zelf graag meer bewegen en oefenen, dan kan dat. U kunt gebruik maken van de fitnessapparatuur van het revalidatiecentrum. Wij kunnen u helpen met een oefenprogramma dat u zelfstandig kunt volgen.

Kosten
De kosten voor uw verblijf bij De Zorgcirkel worden vergoed door de zorgverzekeraar. De wettelijke eigen bijdrage is van toepassing. Voor waar medicijnen een eigen bijdrage voor krijgt, krijgt u van de apotheek een rekening. U kunt voor eigen rekening (niet vergoed) een aantal zaken zelf regelen, zoals de huur van een televisie, telefoon en internet. Als u bij thuiskomst thuiszorg of andere ondersteuning nodig heeft, dan regelen onze zorgbemiddelaars dit met u. Er is ook zorg die u via het WMO-loket van de gemeente van uw woonplaats moet regelen.

Locaties
De Zorgcirkel heeft mogelijkheden voor ELV in Alkmaar en Purmerend.

Verwijzing
Een huisarts op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis tijdelijk over een tijdelijk verblijf bij De Zorgcirkel. Als cliënt heeft u niet rechtstreeks contact met De Zorgcirkel over de keuze voor ELV. Bent u familie van verwijzer en wilt u meer informatie, neem dan contact op met het Klant Contact Center.

Telefoonnummer: 088 55 ​99 500​.
Of mail naar:  klantenservice@zorgcirkel.nl.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!