Word vrijwilliger bij De Zorgcirkel!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie, in het bijzonder voor de cliënten. Wij hebben een scala aan mogelijkheden. Zo zoeken we regelmatig vrijwilligers voor onze activiteiten, ontmoetingscentra, horeca en nog veel meer. Van alle vrijwilligerstaken zijn taakomschrijvingen gemaakt, zodat je weet waar je voor kiest. En natuurlijk overleggen we wanneer en hoe vaak je kunt.

Wil jij vrijwiller worden bij De Zorgcirkel?
Wij kunnen je hulp goed gebruiken!
Zorgervaring is niet nodig. Wel enthousiasme, geduld en hart voor mensen. 

Lijkt dit je wat? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van de locatie bij jou in de buurt.
Samen maak je een afspraak om kennis te maken en jouw wensen en mogelijkheden te bespreken. Bel of mail ons op 088 55 99 500 of klantenservice@zorgcirkel.com​ en vraag naar de vrijwilligerscoördinator in jouw regio. 

Dit bieden wij vrijwilligers:
  • een vaste werkbegeleider
  • tweemaal per jaar een vrijwilligersbijeenkomst
  • twee dagdelen per jaar een cursus- of themabijeenkomst
  • WA- en ongevallenverzekering
  • reiskosten op basis van de CAO VVT​
  • kerstattentie
  • feestelijke vrijwilligersactiviteit, bijvoorbeeld een diner of barbecue
  • en natuurlijk onze waardering en die van de cliënten!

Meld je nu aan bij de vrijwilligerscoördinator bij jou in de buurt. Via 088 55 99 500 of klantenservice@zorgcirkel.com​. 

Vrijwilliger Elly: "Je ziet mensen genieten van de dingen die we samen doen"

Eens per week werkt Elly als vrijwilliger in het ontmoetingscentrum van Zorgcirkel Molentocht in Purmerend.

“Toen ze met het ontmoetingscentrum begonnen, voor mensen met beginnende geheugenproblemen, heb ik gevraagd of ze misschien vrijwilligers konden gebruiken. Ik kon meteen beginnen. Je ziet mensen echt genieten van de kleine dingen die we doen. We lezen samen de krant, we gaan buiten wandelen en we doen spelletjes. Je krijgt een lach en een traan, je hoort persoonlijke verhalen. En het geeft me zelf ook veel plezier. Het is leuk en gezellig en nu ik met pensioen ben heb ik toch het gevoel dat ik nog collega’s heb.

Heel bijzonder was het uitstapje vorig jaar met de Jordaan boot in Amsterdam. Aan boord werden heerlijke hapjes geserveerd en er was natuurlijk muziek. Op een gegeven moment wilde een cliënt van ons graag zingen. De DJ gaf de microfoon en hij zong spontaan ‘Buona Sera’. Dat deed hij zo leuk, hij kreeg iedereen mee! Dankzij een heleboel vrijwilligers kunnen we dit soort mooie dingen doen voor onze oudere medemens.”

Meer informatie?

Wil je meer weten of heb je vragen over vrijwilligerswerk bij De Zorgcirkel? Neem contact met ons op via 088 55 99 500 of klantenservice@zorgcirkel.com

Ook handig:

Benieuwd naar de documenten vrijwilligersbeleid, handboek voor vrijwilligers en gedragscode vrijwilligers? Je kunt deze opvragen bij de lokale vrijwilligerscoördinator. 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij jou bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!