Het Respijthuis_01.jpg
woonkamer respijthuis alkmaar.jpg
Het Respijthuis_07.jpg
kamer respijthuis.jpg
badkamer respijthuis alkmaar.jpg
Het Respijthuis_12.jpg
Het Respijthuis_08.jpg

Respijthuis Alkmaar

Logeren met liefdevolle zorg en aandacht

Het Respijthuis Alkmaar biedt logeeropvang vanuit een luxe woning aan de rand van Alkmaar. Hier kan de partner of het familielid dat zorg nodig heeft tijdelijk logeren, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft om op adem te komen.

Naast het ontlasten van mantelzorgers biedt het Respijthuis ook dagopvang aan en verblijf voor mensen die tijdelijk niet voor zichzelf kunnen zorgen, bijvoorbeeld tijdens het aansterken na een ziekenhuisopname.

Ruime gastkamers
In het Respijthuis kunnen drie gasten verblijven. Voor ieder is een comfortabele, moderne gastkamer, voorzien van ruime badkamer, tv en audioapparatuur. Elke kamer heeft een eigen terras met toegang tot de grote tuin aan het water en met uitzicht op de Egmonderhout. Het winkelcentrum, sportveld en park zijn op loopafstand.

Liefdevolle aandacht
De gasten krijgen liefdevolle zorg en ondersteuning. Onder begeleiding van professionele zorgmedewerkers bieden vrijwilligers persoonlijke aandacht en begeleiding bij activiteiten, zoals schilderen, koken, vissen en fietsen.

Voor wie?
Het Respijthuis biedt een fijne logeerplek aan gasten met een (chronische) aandoening en/of ziekte, maar is er vooral voor de mantelzorger. Om overbelasting van de mantelzorger te voorkomen is het belangrijk dat deze even afstand kan nemen en op adem kan komen om zo langdurig uitval te voorkomen.

Logeren?
Mail naar bemiddelingsbureau.nk@zorgcirkel.nl of bel 088 - 559 72 18.

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar 
Contact ons via E-mail

Faciliteiten:
Logeerkamers
Dagbehandeling
Terras
Tuin
Behandelingen:
Logeren bij De Zorgcirkel
Thuiszorg
Geestelijke verzorging
Overig:
Alkmaar

Ontstaan van het Respijthuis Alkmaar

Respijthuis Alkmaar is het 1e respijthuis van Nederland! Het is gestart als particulier initiatief van twee verpleegkundigen die door hun werk veel in aanraking kwamen met mantelzorg. Ze constateerden dat (dreigende) overbelasting van mantelzorgers een groot probleem vormde en kwamen zelf met het idee om een Respijthuis op te richten. Op 26 augustus 2010 opende zij haar deuren. Het Respijthuis Alkmaar is een kenniscentrum op het gebied van respijtzorg en maakt sinds 2020 deel uit van De Zorgcirkel.

Kosten & vergoeding

Logeren in het Respijthuis wordt vergoed via de Wmo en Wlz. De gast betaalt een ‘eigen bijdrage’ via het CAK. Het Respijthuis Alkmaar heeft een contract afgesloten met de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Neem contact met uw gemeente op over de kosten.

Particulier verblijven is ook mogelijk. De kosten bedragen dan € 174,58 per dag (incl. 3 maaltijden per dag). Dit zijn ook de kosten met een PGB-indicatie. Zorg wordt geboden vanuit de thuiszorg van De Zorgcirkel.

Neem contact op met onze zorgbemiddeling voor de mogelijkheden en meer informatie over de kosten en vergoedingen.
Telefoon: 088 - 559 72 18
E-mail: bemiddelingsbureau.nk@zorgcirkel.nl.

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!