De Amberhof_03.jpg
De Amberhof_15.jpg
De Amberhof_07.jpg

De Amberhof

De Amberhof bevindt zich in woonzorgcomplex De Loet, op loopafstand van het gezellige centrum van Heiloo. Hier wonen mensen met dementie in kleine groepen in een huiselijke, herkenbare omgeving.

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje

In De Amberhof staat individuele benadering voorop. In samenwerking met de familie tekenen wij een levensgeschiedenis op in het persoonlijke levensboek. Dit boek, met foto`s en eigen verhalen, vormt de leidraad voor een individueel dagprogramma.

Wonen met zorg
Onze medewerkers bieden multidisciplinaire zorg aan mensen met dementie. Hiervoor combineren zij structuur en houvast met warmte, toewijding en hartelijkheid. Een team van specialisten werkt nauw samen voor een optimale afstemming van behandelingen. Samen zet iedereen zich in voor een prettige en veilige leefomgeving waarbij de bewoner zoveel mogelijk vrijheid en zelfstandigheid ervaart.

De Amberhof telt 24 zit- / slaapkamers met elk een eigen badkamer. Deze ruimtes zijn privé en kunnen naar eigen smaak ingericht worden. Er zijn drie huiskamers waar de bewoners in een huiselijke sfeer de dag kunnen doorbrengen. Twee daarvan hebben toegang tot een besloten tuin, waar het middagzonnetje heerlijk kan schijnen. Wij stimuleren de bewoners zoveel mogelijk te doen wat zij kunnen en willen. De maaltijden eten zij samen.

Familieparticipatie
Bezoekers zijn altijd welkom en zorgen voor een levendige sfeer. Familie en naasten zijn vrij om koffie en thee te zetten, een spel te spelen in de huiskamers of te helpen bij de dagelijkse dingen. We hechten grote waarde aan het betrokken houden van de mantelzorger, familie en naasten van de bewoner.

Activiteiten
In de gemeenschappelijke ruimte bieden wij dagelijks een variatie aan activiteiten die aansluiten bij de interesses, gewoonten en hobby`s van de bewoners. Daarnaast zijn er regelmatig muziekochtenden en is er een kerkdienst voor wie hier behoefte aan heeft. Bewegingsactiviteiten worden aangeboden naar de mogelijkheden van de bewoner. In de tuin staat een aantal beweegtoestellen die specifiek gericht zijn op de bewegingsmogelijkheden van ouderen.

Voorzieningen
Onder begeleiding van naasten kunnen de bewoners gebruik maken van de faciliteiten in De Loet. Hier is een prachtig restaurant met uitzicht op de vijver, een winkel voor dagelijkse boodschappen en een kapsalon en pedicure. Het gezellige centrum is op loopafstand en heeft een wekelijkse markt.

Faciliteiten:
Receptie
Tuin
Seniorenrestaurant
Terras
Kapper
Pedicure
Behandelingen:
Geestelijke verzorging
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtetiek
Overig:
Wonen met dementie
Heiloo

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!