Exterior-Alkmaar-20200819-LiaZaal-6038[1].jpg
foto bbq tuin.jpg
Exterior-Alkmaar-20200729-LiaZaal-5036[1].jpg
Activiteit-Jeu-Alkmaar-20200729-LiaZaal-5271[1].jpg

Hoeverstaete

Hoeverstaete is een woon- en leefgemeenschap voor bewoners van 55-plus en bestaat uit 186 appartementen verdeeld over vier woongebouwen: de Vleugels, de Merel, de Zwaluw en de Alkenhorst. De woningen staan in een mooie, groene omgeving in De Hoef. In Hoeverstaete kunt u op een prettige manier oud kunnen worden zonder eenzaam te hoeven zijn, met de nodige reuring die daarbij hoort. En waar u kunt doorleven met de mogelijkheid tot zorg in de nabijheid: de (thuis)zorg wordt geleverd door De Zorgcirkel.

Gezellig wonen
Op de website van Hoeverstaete leest u meer over wat het wonen hier inhoudt: Hoeverstaete is een woon- en leefgemeenschap voor en door bewoners! Met een juiste mix van mensen die wel en geen zorg nodig hebben.

Er wordt veel initiatief genomen om zelf dingen te organiseren, te beheren en het met elkaar gezellig te maken. Ook zijn er diverse voorzieningen, waaronder een brasserie, maaltijdservice, Huis van de Wijk, kapper, pedicure, streekkraam en bloemenverkoop.

Zorg is altijd dichtbij
Daarnaast is alle zorg, begeleiding en ondersteuning dichtbij. Zo is er een fysiotherapiepraktijk en dagbesteding van De Zorgcirkel. Ook biedt De Zorgcirkel hulp bij het huishouden en thuiszorg in de vorm van verzorging en verpleging. Van lichte ondersteuning tot intensieve zorg. Net wat u nodig heeft.

Elke dinsdag is er van 14.00 tot 15.00 uur inloopspreekuur bij de wijkverpleegkundigen. Zij zitten in het kantoor van de huiscoördinator in de hal van Hoeverstaete.

Een appartement huren?

Spreekt het wonen in Hoeverstaete u aan? Neem dan contact op met Van der Linden Vastgoedmanagement. (Zij regelt de verhuur voor Habion.) Bel de afdeling Verhuur via 088 533 00 00 of mail naar verhuur.habion@vanderlinden.nl. Inschrijven via de website kan ook: www.vanderlinden.nl.

Meer info?
Bezoek de website van Hoeverstaete, bekijk het filmpje onderaan deze pagina of bekijk de flyer.

Bereikbaarheid
Terborchhof 1
1816 LV Alkmaar
 088 55 99 500
Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Tuin
Terras
Thuiszorg
Kapper
Pedicure
Audicien/Opticien
Logeren bij De Zorgcirkel
Biljart
Rolstoel en rollator onderhoud
Bibliotheek
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Diëtiste
Ergotherapie
Geestelijke verzorging
Overig:
Ontmoetingscentrum
Dagbesteding
Dagbehandeling
Kort durende opname
Alkmaar

Zie uw route op de kaart

Filmpje

Bekijk ook het filmpje over Hoeverstaete, gemaakt door ZorgSaamWonen: 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!