IMG_3409.JPG
Jaap van Praag mrt 2017 (16).JPG
IMG_3387.JPG

Jaap van Praag

​​De appartementen in locatie Jaap van Praag voldoen helemaal aan de eisen van deze tijd. Daarnaast kunt u er wonen in een van de aanleunwoningen. Wij bieden er ook speciale zorg bij ernstige geheugenproblemen en thuiszorg in de wijk.

Jaap van Praag ligt in de ruim opgezette en met veel groen omgeven wijk Overwhere Noord, tussen hoog- en laagbouw en op steenworp afstand van een winkelcentrum. U kunt ook gebruikmaken van de diensten van het nabijgelegen Novawhere, zoals het sfeervolle Grand Café en het restaurant. Er is een bushalte op de hoek Rietgorsplein/Prof. Oudlaan, op 150 meter. NS station Purmerend-Overwhere ligt vlakbij.

Zorg & Behandeling
In Jaap van Praag wonen mensen die lichamelijke zorg nodig hebben. Een deel van hen heeft ernstige geheugenstoornissen en een aantal heeft psychiatrische problemen. Er is een zorgwoning binnen en een nabij de locatie. Verder is er een ontmoetingscentrum en een mogelijkheid tot het volgen van dagactiviteiten (dag arrangementen). In de locatie ​is een specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en een diëtiste. Vanuit Jaap van Praag leveren wij thuiszorg in de wijk.

Wonen & Huren
Jaap van Praag heeft twee- en een aantal tweekamerappartementen met zorg. U heeft er een ruime badkamer en een kitchenette met koelkast. Alle appartementen hebben een eigen radio-, tv- en telefoonaansluiting. Geheel zelfstandig wonen kan in de 218 zorgappartementen in en bij Jaap van Praag. Tevens kunt u – tegen vergoeding – gebruik maken van onze diensten. Het huren van een appartement verloopt via woningmatch.

Voorzieningen
Jaap van Praag heeft een gezellig seniorenrestaurant, de Karel Bakkerzaal, waar u mensen vanuit de wijk tegenkomt. Verder is er een grote tuin, kapper, pedicure en een audicien. Tenslotte een artsenlaboratorium, bibliotheek, geestelijke verzorging en een fitnessruimte.

Dagbesteding
Met onze dagbesteding bieden wij mensen met dementie die nog thuis wonen een dagprogramma, afgestemd op hun voorkeur. Zij verblijven overdag in Jaap van Praag en gaan ’s avonds weer gewoon naar huis. Hierdoor wordt de thuissituatie ontlast en kunnen zij zo lang mogelijk met plezier thuis blijven wonen. Neem contact op met dagbestedingpurmerend@zorgcirkel.nl voor meer informatie of bekijk deze pagina.

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?


Klik voor de folder Jaap van Praag.

Rietgorsplein 1
1444 TA Purmerend
 088 5594800
Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Terras
Tuin
Kapper
Pedicure
Rolstoel en rollator onderhoud
Thuiszorg
Bibliotheek
Receptie
Audicien/Opticien
Behandelingen:
Geestelijke verzorging
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtetiek
Overig:
Verzorgingshuis
Ontmoetingscentrum
Dagbesteding
Wonen met dementie
Zorgwoning bij locatie
Purmerend
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!