Dagbesteding_Houtduif_18.jpg (1)
Dagbesteding_Houtduif_16.jpg
Dagbesteding_Houtduif_19.jpg
Dagbesteding_Houtduif_09.jpg

Ontmoetingsplek De Houtduif

In een gezellig woonhuis in de Alkmaarse wijk Overdie bevindt zich Onmoetingsplek De Houtduif. Nog thuiswonende ouderen met geheugenproblemen kunnen hier zes dagen per week op een prettige manier hun dag doorbrengen. Zij doen dit midden in de wijk.​

Huiselijk genieten
Geniet van de reuring in de straat vanaf het terras in de voortuin of speel binnen een potje biljart. Voor een mooie wandeling is het park Oosterhout vlakbij. Het is ook leuk om eens een kijkje te nemen bij de volkstuintjes in de buurt. Of fiets eens een rondje door de omgeving met de duofiets. Meer zin om wat te bakken of mee te helpen met het maken van een lekkere soep voor bij de lunch? De andere bezoekers genieten mee.

Volop aandacht
Een partner of familielid die dementeert heeft veel aandacht nodig. Vooral bij het zolang mogelijk zelfstandig (samen) blijven wonen. Met onze ontmoetingsplek kunnen wij daarbij helpen. Ook kan hier bijvoorbeeld een periode vóór een opname mee worden overbrugt. Om zo langzaam aan de nieuwe situatie te wennen. 

Activiteiten op maat
In Ontmoetingsplek De Houtduif maken wij een dagprogramma met activiteiten op maat. Voor mensen met dementie is een vaste structuur erg belangrijk. Het programma wordt daarop aangepast. De koffie en maaltijd zijn bijvoorbeeld vaste onderdelen van de dag. Bezoekers krijgen ondersteuning bij vergeetachtigheid en bij moeite met het leven van alledag. Van deskundige medewerkers in een huiselijke omgeving, gezellig samen met de andere bezoekers. 

Openingstijden:

maandag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur
Telefonisch: 08.30 - 16.00 uur

Aantal bezoekers: circa 8 per dag.

Bereikbaarheid

Reinaertlaan 31
1813 JN Alkmaar
T. 088 5597185
Faciliteiten:
Tuin
Terras
Biljart
Behandelingen:
Geestelijke verzorging
Overig:
Dagbesteding
Alkmaar
Ontmoetingscentrum

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!

Deel deze pagina