Prins Hendrik_05.jpg
Prins Hendrik 08-05-2013 (12).JPG
Prins Hendrik_09.jpg
Prins Hendrik_01.jpg

Prins Hendrik

Aan de gezellige hoofdstraat van Egmond aan Zee en dichtbij zee staat het monumentale gebouw van Zorgcirkel Prins Hendrik. Het oorspronkelijke huis voor oud zeevarenden is omgebouwd tot een prettig en eigentijds verblijf voor ouderen.

Vanuit het sfeervolle gebouw van Prins Hendrik bieden we persoonsgerichte begeleiding, verzorging, verpleging en behandeling in een comfortabele omgeving.

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje

Wonen met zorg
In Prins Hendrik kunt u uzelf zijn met de ondersteuning die u daarbij nodig heeft. Hier kunt u alleen wonen of met uw partner als u beiden een zorgindicatie heeft. De appartementen hebben elk een eigen douche, toilet en kleine keuken (met koelkast en magnetron). Wij stimuleren alle bewoners zoveel mogelijk te doen wat zij kunnen en willen, zoals huishoudelijke taken, koken en het deelnemen aan activiteiten. Zo bepaalt u zelf het ritme van de dag. Een wekelijkse schoonmaak van uw appartement verzorgen  wij.

Intensieve begeleiding
Is er bij u sprake van dementie, dan bieden we de intensieve zorg en begeleiding die bij u past. Met een kleine groep bewoners deelt u een huiskamer. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te leren kennen en zorgen dat u zich prettig en thuis voelt.
Zo krijgt u optimaal de ruimte om binnen een veilige omgeving uzelf te zijn.

Zorg Thuis
Met Zorg Thuis van De Zorgcirkel ondersteunen wij u bij u thuis, zodat u zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Wij bieden alle hulp en ondersteuning die u ook in Prins Hendrik kunt krijgen, maar dan bij u thuis. Van hulp bij huishouden, personenalarmering, maaltijdservice, het geven van medicatie tot dagbesteding of juist een bezoek van onze fysiotherapeut. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Dagarrangementen bij dementie
Villa Prins Hendrik is speciaal ingericht voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen. Zij kunnen hier één of meerdere dagen per week deelnemen aan dagactiviteiten die worden afgestemd op hun interesses en mogelijkheden. Dit is voor de deelnemer fijn en ontlast daarnaast de mantelzorger/ thuissituatie. De villa bevindt zich in de oude directeurswoning naast Zorgcirkel Prins Hendrik in Egmond aan Zee. Een indicatie is noodzakelijk. Deze kunt u aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente. 

Wonen en huren
U woont in Prins Hendrik in ruime, moderne appartementen, geschikt voor zowel één als twee personen. In Prins Hendrik is ook een afdeling voor mensen met dementie. 

Direct aan de achterzijde en binnendoor bereikbaar ligt Plevierenlaan, een appartementencomplex voor ouderen. Deze woningen worden verhuurd door Kennemer Wonen.  Zorgcirkel thuiszorg verleent er desgewenst zorg. 

Voorzieningen
In Prins Hendrik zijn er vele voorzieningen, zoals een moderne fysiotherapie-/fitnessruimte, winkeltje, maar ook een kapsalon.  Daarnaast zijn er gezellige eetmogelijkheden. Zo kunt u in het café een leuk feestje vieren of schuift u samen met uw bezoek aan
in het restaurant voor een heerlijke lunch of diner. Bij lekker weer kunt u heerlijk in de tuin zitten. Wandel met uw bezoek door de gezellige winkelstraat. Of misschien wel naar het strand!

Prins Hendrik heeft een receptie en een restaurant. Het restaurant is eveneens bestemd voor 55-plussers uit het dorp. Het restaurant is geopend van 12.00 - 13.30 uur en van 17.00 - 18.30 uur. ​U kunt er ook terecht als u iets te vieren heeft en uw appartement te klein is voor uw gezelschap. U kunt bij ons een ruimte huren en wij kunnen de catering verzorgen. Verder is er een koffiecorner annex café, terras, tuin (zowel besloten als open) en een winkeltje. Dan is er een kapper, een pedicure, opticien/audicien, artsenlaboratorium, huisartsenpost, bibliotheek, biljart, fitnessruimte en rolstoel- en rollatoronderhoud. Ook is er een wond- en zwachtelpost waar experts wonden verzorgen en overmatig vocht in de benen (oedeem) van cliënten verhelpen. (Download de folder van de wond- en zwachtelpost.) Er worden veelvuldig activiteiten georganiseerd en er is geestelijke verzorging.

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Klik voor de folder Prins Hendrik.

Voorstraat 41
1931 AH Egmond aan Zee
 088 5591300
Faciliteiten:
Thuiszorg
Tuin
Biljart
Rolstoel en rollator onderhoud
Fitnessruimte
Pedicure
Kapper
Seniorenrestaurant
Terras
Bibliotheek
Audicien/Opticien
Receptie
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Geestelijke verzorging
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtetiek
Wond- en zwachtelpost
Overig:
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Dagbehandeling
Ontmoetingscentrum
Dagbesteding
Zorgwoning bij locatie
Egmond aan Zee

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!