Prins Hendrik_05.jpg
Prins Hendrik 08-05-2013 (12).JPG
Prins Hendrik_09.jpg
Prins Hendrik_01.jpg

Prins Hendrik

Het statige verzorgingshuis Prins Hendrik is deels monument en stamt uit 1937. De oorspronkelijke maritieme sfeer is er bewaard gebleven. Deze vindt u onder andere terug in het eigen museum.

Het ligt aan de gezellige hoofdstraat van Egmond aan Zee en dichtbij zee. Een bushalte staat in de buurt en het centrum van Egmond aan Zee is op loopafstand.

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje

Zorg en behandeling
Behalve een verzorgingshuis is Prins Hendrik een plek om te wonen voor mensen met dementie. Zij verblijven op de gesloten afdeling Karveel. Voor de zorg is een deskundig zorgteam aanwezig, een specialist ouderengeneeskunde en diverse therapeuten.

Aanvullende zorg
Als u intensieve zorg nodig heeft en u heeft een indicatie voor aanvullende zorg, dan houdt u gewoon uw eigen appartement, maar brengt de dag door in een gemeenschappelijke huiskamer. Hier bieden wij u een dagprogramma. Dit geldt zowel voor mensen met lichamelijke problemen als bij dementie.

Thuiszorg
Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met Zorgcirkel thuiszorg kan dat. Wij werken met kleine teams en bieden ook huishoudelijke hulp. Via onze personenalarmering zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Dagarrangementen bij dementie
Villa Prins Hendrik is speciaal ingericht voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen. Zij kunnen hier één of meerdere dagen per week deelnemen aan dagactiviteiten die worden afgestemd op hun interesses en mogelijkheden. Dit is voor de deelnemer fijn en ontlast daarnaast de mantelzorger/ thuissituatie. De villa bevindt zich in de oude directeurswoning naast Zorgcirkel Prins Hendrik in Egmond aan Zee. Een indicatie is noodzakelijk. Deze kunt u aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente. Meer informatie over Villa Prins Hendrik leest u in de folder

Wonen en huren
U woont in Prins Hendrik in ruime, moderne appartementen, geschikt voor zowel één als twee personen. In Prins Hendrik is ook een afdeling voor mensen met dementie. 

Direct aan de achterzijde en binnendoor bereikbaar ligt Plevierenlaan, een appartementencomplex voor ouderen. Deze woningen worden verhuurd door Kennemer Wonen.  Zorgcirkel thuiszorg verleent er desgewenst zorg. 

Voorzieningen
Prins Hendrik heeft een receptie en een restaurant. Het restaurant is eveneens bestemd voor 55-plussers uit het dorp. Het restaurant is geopend van 12.00 - 13.30 uur en van 17.00 - 18.30 uur. ​U kunt er ook terecht als u iets te vieren heeft en uw appartement te klein is voor uw gezelschap. U kunt bij ons een ruimte huren en wij kunnen de catering verzorgen. Verder is er een coffee corner annex café, terras, tuin (zowel besloten als open) en een winkeltje. Dan is er een kapper, een pedicure, opticien/audicien, artsenlaboratorium, huisartsenpost, bibliotheek, biljart, fitnessruimte en rolstoel- en rollatoronderhoud. Ook is er een wond- en zwachtelpost waar experts wonden verzorgen en overmatig vocht in de benen (oedeem) van cliënten verhelpen. (Download de folder van de wond- en zwachtelpost.) Er worden veelvuldig activiteiten georganiseerd, er is geestelijke verzorging ​en u kunt er logeren bij De Zorgcirkel.  

Haal en breng–service
Is het voor u lastig om met eigen vervoer naar Grand Café Prins Hendrik te gaan? Onze vrijwilligers staan voor u klaar om u op te halen voor een gezonde en lekkere maaltijd in ons restaurant. Zij zijn uw gastheer/gastvrouw en brengen u na het diner ook ​weer thuis. Informeer vrijblijvend naar onze haal en breng –service.​

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Klik voor de folder Prins Hendrik.

Voorstraat 41
1931 AH Egmond aan Zee
 088 5591300
Faciliteiten:
Thuiszorg
Tuin
Biljart
Rolstoel en rollator onderhoud
Fitnessruimte
Pedicure
Kapper
Seniorenrestaurant
Terras
Bibliotheek
Audicien/Opticien
Receptie
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Geestelijke verzorging
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtiste
Wond- en zwachtelpost
Overig:
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Dagbehandeling
Ontmoetingscentrum
Dagbesteding
Zorgwoning bij locatie
Egmond aan Zee

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!