NWZ Observatie En Herstelafdeling Deborah Mittelmeijer Fysiotherapeut (7) (1)

65+ Fitness

Fitness, een middel om actief te werken aan uw gezondheid. Misschien denkt u dat dit alleen iets is voor jonge mensen. Het tegendeel is waar. Wij bieden u een programma op maat voor een optimale vitaliteit. Ook en misschien wel juíst als u 65+ bent.

Fitness voor senioren

Als u de 65 gepasseerd bent, is het belangrijk om te (blijven) bewegen. Bij ons kunt u één- of tweemaal per week een uurtje komen sporten in de 65+ fitnessgroep. Ook als u een chronische aandoening of een lichamelijke beperking/handicap heeft. Wij stemmen de oefeningen af op úw mogelijkheden. U werkt op uw eigen niveau met gerichte oefeningen met behulp van diverse fitnesstoestellen. U kunt daarbij denken aan lopen, roeien, kracht-, rek- en strekoefeningen.

Goed voor u

Bewegen is goed voor de mens. Het houdt uw spieren en gewrichten soepel en vergroot uw uithoudingsvermogen. Maar het is ook goed voor uw hart- en bloedvaten en voor weerstand tegen ziekten. Regelmatig bewegen is goed voor uw algehele gezondheidstoestand. Een goede conditie is een voorwaarde om zelfstandig te blijven functioneren en verkleint de kans op vallen. Bovendien wijst steeds meer onderzoek uit, dat bewegen een positief effect heeft op het geheugen en het reactievermogen.

Verantwoord bewegen

Bij senioren is de grens van verantwoord naar onverantwoord sporten sneller bereikt dan bij jonge mensen. Dat stelt hoge eisen aan de trainers. Het trainingsprogramma dat wij u aanbieden, vindt daarom plaats onder deskundige begeleiding. Wij werken met kleine groepen en dat garandeert persoonlijke aandacht.

65+ Fitness

Intakegesprek

Ons fitnessprogramma begint altijd met een intakegesprek. Voordat u aan de lessen begint, vragen wij bijzonderheden over uw gezondheid en wat uw doel is. Van daaruit stelt een deskundige begeleider met u een persoonlijk trainingsprogramma samen.

Persoonlijk trainingsprogramma

In uw trainingsprogramma houden wij rekening met uw mogelijkheden en met wat ú voor ogen heeft. Ieder werkt aan zijn eigen doel, variërend van fit blijven, boodschappen doen of traplopen tot meer uithoudingsvermogen of soepele spieren en gewrichten.

Gezellig samen

In een groep van maximaal 10 deelnemers volgt u uw eigen trainingsschema. Samen trainen is gezellig en motiveert om te blijven komen, ook als u zich wat minder goed voelt.

Wilt u bewegen, maar het liefst wel met bekenden?
Bij ons kunt u zich aanmelden met buren, vrienden of familieleden. Ook als zij nog geen 65+ zijn.

Inloopfitness

Wilt u zelfstandig trainen, zonder begeleiding? Op diverse locaties kunt u op bepaalde tijden binnenlopen op te fitnessen. Dit noemen we inloopfitness. Neem contact met ons op voor de tijden en beschikbaarheid per locatie. 

Interesse?

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie? Neem contact op met het Behandelsecretariaat van De Zorgcirkel via 088 55 99 100 of behandelsecretariaat.algemeen@zorgcirkel.nl. Hier kunt u ook een gratis proefles aanvragen.

Waar?

In de onderstaande locaties bieden wij 65+ fitness.  In de meeste is ook inloopfitness mogelijk:

Purmerend:

  • Molentocht, Persijnlaan 99 (ook inloopfitness: maandag en donderdag van 08.30 tot 10.00 uur en van 11.30 tot 13.00 uur. Dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur)
  • Novawhere, Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1 (ook inloopfitness: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur)

Volendam:

  • Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1
    (ook inloopfitness (beperkte beschikbaarheid): maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 12.30 uur)

Alkmaar:

  • Westerhout, Van Houtenkade 3 (ook inloopfitness: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur)
  • Hoeverstaete, Terborchhof 1

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!