Diëtetiek

Diëtetiek

Eten en drinken wordt vaak gezien als iets wat vanzelfsprekend is. Daardoor wordt het belang ervan vaak vergeten, vooral ook als we ouder worden. Hoe fijn is het om zelf even een boodschap te kunnen doen, of bijvoorbeeld even een klein klusje in de tuin?

Misschien is goed eten en drinken niet het eerste wat er in u opkomt als u aan deze dingen denkt. Maar het speelt zeker een rol in alles wat we doen. Gezonde voeding kenmerkt zich door hoeveelheid en variatie en vraagt om een gezond eetritme.

Deskundigen

De diëtisten van de Zorgcirkel zijn deskundige op het gebied van voeding en de relatie van voeding tot uw gezondheid. Een goed voedingspatroon kan bijdragen aan de volgende effecten voor u: meer energie, scherper van geest, en een vitaler gevoel.

Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de ouder wordende mens, met name bij aandoeningen zoals Ziekte van Parkinson, beroerte (CVA), dementie, spierziekte of MS. We hebben expertise op het gebied van; voeding en het effect op medicatie, sondevoeding, ondervoeding, maag- darmproblemen en nierziekten.

Welke vraag heeft u?

U kunt bij de diëtist o.a. terecht voor onderstaande en andere vragen: 

  • ‘Sinds ik Parkinson heb ben ik zo afgevallen, hoe kan ik weer op gewicht komen?’
  • ‘Hoe kan ik mijn sondevoedingsschema aanpassen zodat ik nog weg kan overdag?’
  • ‘Ik heb een wond op mijn stuit, nu hoorde ik dat voeding er ook mee te maken heeft, hoe zit dat?
  • ‘Hoe kan ik met mijn dieet omgaan als ik uit eten ga?’
  • ‘Krijg ik alle voedingsstoffen binnen die ik nodig heb?’
  • ‘Sinds ik moeilijker kan lopen is mijn gewicht toegenomen. Hoe houd ik het onder controle?’
Samen_eten.jpg

Samenwerken

U kunt de diëtist ontmoeten bij u thuis, tijdens een revalidatietraject of in een van onze locaties.

We werken binnen een breed behandelteam van De Zorgcirkel. Hoog in het vaandel staat het samenwerken met de andere deskundigen zoals Specialist Ouderengeneeskunde, logopedist, fysiotherapeut, maatschappelijk werk, psycholoog en wijkverpleegkundige. Zo zal bijvoorbeeld bij het verbeteren van de voeding, vaak een afstemming zijn met de logopediste die de slikfunctie kan beoordelen.

Naast het onderzoeken, behandelen en begeleiden, geven wij ook voorlichting en praktische adviezen aan u en uw naasten.

We zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en aangesloten bij de netwerken ParkinsonNet en Diëtisten geriatrie en ouderen, landelijk werkgroep diëtisten oncologie.

Kosten & verwijzing

Dieetadvies is opgenomen in de basisverzekering. Een verwijzing van arts of specialist geeft recht op vergoeding. Indien gebruik gemaakt wordt van de basisverzekering wordt eerst ‘het eigen risico’ gebruikt. Met een aanvullende verzekering heeft u mogelijk recht op extra vergoeding. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.

Ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht, de diëtist is direct toegankelijk. Wij raden u echter aan dit vooraf bij uw zorgverzekeraar na te vragen, omdat een aantal zorgverzekeraars nog steeds een verwijzing willen zien, voordat zij de consulten volledig vergoeden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over diëtetiek? Neem contact met ons op via het Afsprakenbureau: 

Telefoonnummer: 088 - 55 99 100
E-mailadres: behandelsecretariaatafsprakenbureau@zorgcirkel.nl

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!