Fysiotherapie

Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. Bewegen zorgt er niet alleen voor dat spieren en gewrichten soepel blijven of dat de conditie op peil blijft. Het zorgt er ook voor dat de hersenen beter kunnen blijven werken.

Uw leefstijl heeft invloed op uw concentratievermogen en op uw geheugen. Tijdige behandeling, begeleiding en coaching door de fysiotherapeut heeft een positieve invloed op uw bewegen in de toekomst.

Uw specialist

Onze fysiotherapeuten zijn dé specialist op het gebied van de ouder wordende mens, o.a. met neurologische en orthopedische aandoeningen, zoals Ziekte van Parkinson, beroerte (CVA), dementie, MS en COPD. Door deze kennis en ervaring zijn wij in staat om de meest complexe gezondheidsklachten te behandelen. Een behandeling is gericht op het verminderen van de lichamelijke klachten en het vergroten van de zelfredzaamheid en de mobiliteit.

We behandelen bij u thuis, tijdens een revalidatietraject of in een van onze locaties.

Herkent u zich hierin?

U kunt bij de fysiotherapeut terecht als u zich o.a. in het volgende herkent:

  • ‘Ik heb pijn bij het bewegen, hierdoor kan ik niet meer doen wat ik graag zou willen.’
  • ‘Ik merk dat het bewegen steeds moeizamer gaat.’
  • ‘Ik heb een (medische) ingreep/behandeling gehad en hier wil ik van herstellen.’
  • ‘Ik heb de diagnose Parkinson gekregen. Hoe blijf ik in beweging?’
  • ‘Ik heb een medische oncologische behandeling gehad en wil weer fit worden.’
  • ‘Ik heb te veel vocht in een deel van mijn lichaam. Hoe kan dat dat weer weggaan?’
  • ‘Ik val regelmatig. Hoe zorg ik dat ik weer vertrouwen in mijzelf krijg?
  • ‘Ik heb balansproblemen bij het lopen. Hoe zorg ik dat ik veilig kan voort verplaatsen?

Samenwerking

We werken binnen een breed behandelteam van De Zorgcirkel. Hoog in het vaandel staat het samenwerken met de andere deskundigen zoals diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, maatschappelijk werk, geestelijke verzorging, psycholoog, wijkverpleegkundige. Zo zal bij het vergroten van de zelfredzaamheid en mobiliteit vaak een afstemming zijn met de ergotherapeut. En voor het verbeteren van de spierkracht afstemming met de diëtiste voor een gezonde voeding.

Expertises

Naast de eerder genoemde expertise zijn de volgende specialisaties aanwezig bij de Zorgcirkel; Geriatriefysiotherapie, Parkinsonfysiotherapie, Long /COPD fysiotherapie, Oedeemfysiotherapie, Fysiotherapie bij oncologische klachten.

We zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister van het KNGF, aangesloten bij de netwerken ParkinsonNet, Onconet, het Longnetwerk/chronische Zorgnet en het oncologie netwerk Zaanstreek-Waterland.

Tarieven & vergoedingen

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor fysiotherapie, als u daarvoor aanvullend verzekerd bent, geheel of gedeeltelijk. Houd hierbij rekening met uw eigen risico. 

Heeft u alleen een basisverzekering, dan betaalt u de kosten zelf, tenzij het gaat om specifieke chronische aandoeningen. Kijk op de polis van uw ziektekostenverzekering wat u wel of niet vergoed krijgt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Neem dan contact met ons op.
T: 088 - 55 99 100 
E: behandelsecretariaatafspraken@zorgcirkel.nl

De Zorgcirkel biedt fysiotherapie aan op de volgende locaties:

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!