Specialist Ouderengeneeskunde_Eva Veerman_16.jpg

Medische behandeldienst

‘Kijken naar de mens achter de ziekte’

De zorg voor ouderen wordt steeds complexer. De medische behandeldienst behandelt en begeleidt mensen met meervoudige zorgvragen. Meestal zijn dat ouderen met chronische aandoeningen. Het gaat om beperkingen op meerdere gebieden die zich vaak tegelijkertijd aandienen en dus om specialistische behandeling vragen.

De dienst kijkt niet alleen naar uw ziektebeeld, maar óók naar de gevolgen voor het dagelijks leven van u en uw omgeving. Bijdragen aan de kwaliteit van leven én de zelfredzaamheid en autonomie zijn de belangrijkste uitgangspunten. Samen met u en uw naasten, bekijken wij wat de best passende medische zorg is, ongeacht waar u verblijft.

Voor wie?

De medische behandeldienst van de Zorgcirkel behandelt mensen met (een combinatie van) ziektes als diabetes, dementie, Ziekte van Parkinson, osteoporose, COPD, Korsakov, maar ook hartfalen, MS, hersenletsel, beroerte, psychische en psychiatrische problemen.

Herkent u zich hierin?

U kunt bij de Medische behandeldienst terecht als u zich onder andere in het volgende herkent voor uzelf en of uw mantelzorger:

  • ‘Kan ik/mijn moeder thuis blijven wonen of is het beter om naar een verpleeghuis te gaan’
  • ‘Hoe gaat mijn ziekte/aandoening zich ontwikkelen?'
  • ‘Is behandelen van mijn ziekte/aandoening nog zinvol?’
  • ‘Welke ziekte/aandoening moet als eerste behandeld worden?’
  • ‘Zijn de combinatie van medicijnen van mijn vader/moeder nog veilig te gebruiken?’
  • ‘Diverse behandelaren behandelen mij momenteel, wie bewaakt de samenhang?’

Het team

De Medische Behandeldienst bestaat uit verschillende functionarissen. De Specialist Ouderengeneeskunde is de spil binnen de Medische  Behandeldienst. Deze wordt ondersteund door de doktersassistenten, Verpleegkundig Specialist, Physician Assistant, Medisch Praktijk Ondersteuners en basisartsen. Ook zijn er vaak artsen in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde of huisarts werkzaam in het team.

 

Samenwerken

De specialist ouderengeneeskunde is hoofdbehandelaar in onze verpleeghuizen en tijdens revalidatietrajecten. Daarbuiten wordt er nauw samen gewerkt met uw huisarts.

We werken binnen een breed behandelteam van De Zorgcirkel. Hoog in het vaandel staat het samenwerken met de andere deskundigen zoals logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut, maatschappelijk werk, geestelijke verzorging, psycholoog, wijkverpleegkundige en casemanager.

Binnen de Medische Behandeldienst zijn er Specialisten Ouderengeneeskunde die als kaderarts eerste lijn, revalidatie, palliatieve zorg en psychogeriatrie geregistreerd zijn en zich in deze velden gespecialiseerd hebben.

We zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister en aangesloten bij de netwerken ParkinsonNet.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze medische behandeldienst? Neem dan contact met ons op.
T: 088 55 99 100 
E: behandelsecretariaatafspraken@zorgcirkel.nl

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!