Palliatieve zorg

De Where

De Where is een warme plaats voor mensen met een korte levensverwachting. De Where bevindt zich in woorzorgcentrum Novawhere van De Zorgcirkel in Purmerend. De sfeer is allerminst zwaar, mede door de onmisbare liefdevolle inzet van vrijwilligers. De Where is een huis vol leven, waar gekookt en gewassen moet worden, waar gelachen en gehuild kan worden en waar het zelfs gezellig kan zijn. Naast aandacht voor de lichamelijke problemen door het medisch team is er volop aandacht voor geestelijke, sociale of spirituele zaken. Er is iemand beschikbaar voor geestelijke steun en u kunt met ons ook praten over waken of de laatste zorg.

Er zijn geen vaste tijden voor opstaan, wassen of eten. Wannéér dat gebeurt, is zoveel mogelijk afhankelijk van uw wens. Naasten kunnen daar ook gewoon bij betrokken blijven als dat gewenst wordt. Naasten kunnen dus de hele dag in en uit lopen, en kunnen ook zelf in de keuken koffie en thee zetten. Voor partner en/of familie zijn er bijna altijd logeermogelijkheden.

Wij houden rekening met ideeën en wensen die de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk maken. Warmte, vriendelijkheid en respect gaan hand in hand met professionele zorg die 24-uur per dag aanwezig is. Er is altijd een verpleegkundige en dagelijks een arts aanwezig,  net als andere disciplines die direct kunnen inspelen op ongemakken of grote spanning.

De behandelend arts stelt vast of iemand in aanmerking komt voor een indicatie voor palliatief terminale zorg. Dit wordt geregeld via het ziekenhuis en/of de huisarts. Zorgcirkel Bemiddelingsbureau verzorgt uiteindelijk de plaatsing. Spoedplaatsing is ook mogelijk.

Informatie en plaatsing
Meer informatie over De Where krijg je bij het bemiddelingsbureau van De Zorgcirkel. Een rondleiding krijgen is mogelijk. 

Bekijk ook eens onze folder van De Where.

Contactgegevens
Zorgcirkel Bemiddelingsbureau
Telefoonnummer: 088 55 99 777
E-mail: bemiddelingsbureau.collectief@zorgcirkel.nl

Wat betekenen de termen palliatief en terminaal? 

Zorg bij een ziekte waar u niet van kunt genezen heet palliatieve zorg. Dit is niet gekoppeld aan een periode. Met sommige ongeneeslijke ziekten is goed te leven. Palliatieve zorg en begeleiding zijn gericht op uw kwaliteit en van leven.

Maar het kan ook gaan om maanden of nog korter. Dan is er sprake van de laatste levensfase, terminale fase genoemd. De zorg in deze fase heet (Palliatief) terminale zorg en is erop gericht dat zich zo prettig en comfortabel voelt. Uw arts bepreekt met u dat uw overlijden dichterbij komt. De officiële term voor dit moment is het 'slecht nieuws gesprek'. 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!