Ervaringsverhaal Anton

Een logeerhuis is het beste alternatief voor thuis, voor de mantelzorger én voor de naaste die afhankelijk is van deze hulp. Voor hen is het ook ontspanning en een moment van zelfstandig buitenshuis verblijven. Het is de kunst om precies op het juiste moment te boeken bij Het Buitenhuis, want het is met name preventief bedoeld om te zorgen dat de mantelzorger thuis kan blijven of even op vakantie kan zonder de mantelzorgtaken. Voor een nachtje, voor een dagje, voor een weekendje of precies wat nodig is om even op adem te komen.

Marjoleine van den Broek is projectleider van Het Buitenhuis en maakte persoonlijk mee hoe zij als mantelzorger door de bomen het bos niet meer zag en uiteindelijk alles dreigde ‘om te vallen’. Zij vond wel haar weg naar hulp, maar weet dat dit voor vele anderen niet zo gaat. Zij wil dat het heel normaal wordt om liefdevolle zorg voor een ander af en toe uit handen te geven. Het moet vanzelfsprekend zijn dat je als mantelzorger tijd voor jezelf nodig hebt. Alleen dan blijf je als mantelzorger in je kracht.

Iemand moet zich er te gast voelen en (weer) activiteiten kunnen doen, waar het misschien al een poos niet van gekomen is. De professionals van De Zorgcirkel nemen de verzorging en aandacht over van de mantelzorger, zodat zij met een gerust hart tijd voor zichzelf kunnen nemen. Door dit samen te ontwikkelen, is het voor alle betrokkenen een win win. Het regelen kan heel snel omdat de initiatiefnemers nauw met elkaar samenwerken. Er komen open dagen voor mantelzorgers, gasten en zorgprofessionals die graag mee willen doen aan dit bijzondere initiatief.

Anton sluit af: “Marjan en ik hebben ook een optie genomen op een lang weekend. Marjan gaat dan een paar dagen weg met haar vriendinnen. Voor haar is het echt heel lang geleden dat ze een leuke tijd heeft, in plaats van voor mij zorgen.”

Meer weten? Kijk verder op de site van Het Buitenhuis in Wijdewormer. 

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!