Zuidland mei 2010 (3).JPG
Zuidland mei 2010 (16).JPG

Zuidland

Een deel van Zuidland is verzorgingshuis. Wij bieden er van eenvoudige tot intensieve zorg en van dagbehandeling en zorg voor dementerenden tot zorg aan huis.

​De plaats van dit complex is aan het Abel Tasmanplein, pal naast het winkelcentrum Weidevenne in de Australiëbuurt. Vanuit Zuidland leveren wij thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Zorg & Behandeling
Wij hebben zorgwoningen binnen en dichtbij de locatie, kamers met gespecialiseerde zorg en behandeling en kamers met gespecialiseerde verpleeghuiszorg Dementie (groepswonen). Met onze Dagbesteding bieden wij mensen met geheugenproblemen een dagprogramma, afgestemd op hun voorkeur. Zij verblijven overdag in Zuidland en gaan ‘s avonds weer gewoon naar huis. In de locatie zijn gevestigd: een specialist ouderengeneeskunde, er is ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg, psychologen, casemanagers en een wijkverpleegkundige. 

Wonen & Huren​
Zuidland is opgebouwd uit drie woongebouwen, de zogenaamde lamellen. Een van deze lamellen noemen wij de ‘zorglamel’. In deze lamel woont u met zorg zoals in een verzorgingshuis. U krijgt er zorg en begeleiding. Daarnaast zijn er appartementen voor mensen met ernstige geheugenproblemen.

1e en 2e etage
Op deze etages wonen mensen met ernstige geheugenproblemen. Zij wonen in twee woongroepen van tien en twee woongroepen van zes bewoners. Allen hebben een eigen kamer met een bed, kledingkast, vloerbedekking en gordijnen. Natuurlijk kunt u zelf een persoonlijk tintje aanbrengen met bijvoorbeeld een favoriete leunstoel, een kastje, schilderijtjes of lampen.

3e en 4e etage
Op deze twee etages woont u als u zorg en begeleiding nodig heeft. De appartementen hebben een gescheiden zit- en slaapkamer en een eigen ruime badkamer. Wij verzorgen hier een kledingkast en een keukentje met koelkast. Voor vloerbedekking en gordijnen/vitrage zorgt u zelf. Waar nodig is zonwering en alle appartementen zijn rolstoelvriendelijk.

Zelfstandig wonen met zorg
In de appartementen van lamel 2 en 3 én de 5e, 6e en 7e etage van lamel 1 woont u geheel zelfstandig. U huurt zelf via Woningstichting Rochdale. Mocht u in de toekomst thuiszorg of huishoudelijke hulp nodig hebben, dan kunnen wij daarvoor zorgen. Wij noemen dit ook wel veilig wonen.

Voorzieningen
Zuidland heeft twee seniorenre​staurants, coffee corner/café, pedicure, audicien/opticien, ​er is geestelijke verzorging en een fitnessruimte. 
Voor wat betreft de seniorenrestaurants: Zuidland heeft een Brasserie en een ​Orangerie. In beide kunt u terecht voor koffie of een drankje, een lekkere lunch of driegangenmenu. Ook organiseren wij er maandelijks themabuffetten en kunnen wij uw verjaardag of feestje verzorgen. Iedere vrijdagavond is ons seniorenrestaurant geopend van 17.00 tot 19.00 uur waar u een heerlijk 3 gangen menu krijgt geserveerd. Als u zelfstandig woont, kunt u gebruik maken van onze maaltijdservice.

Personenalarmering
Woont u graag zelfstandig, maar voelt u zich niet zeker en veilig als u alleen thuis bent? Dan is personenalarmering een goede oplossing voor u. U kunt overal in uw appartement alarmeren met naar keuze een hals- of polszender. Met één druk op de knop staat u rechtstreeks in contact met uw familie of mantelzorger of desgewenst met een verpleegkundige van onze zorgcentrale. Een veilig gevoel voor uzelf, maar ook voor uw familie. Klik voor meer informatie over personenalarmering.

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Klik voor de folder Zuidland.
Klik voor plaatsingsmogelijkheden.

Abel Tasmanplein 3
1448 NL Purmerend
088 5592350
Faciliteiten:
Terras
Seniorenrestaurant
Thuiszorg
Fitnessruimte
Audicien/Opticien
Rolstoel en rollator onderhoud
Pedicure
Behandelingen:
Logopedie
Fysiotherapie
Diëtiste
Ergotherapie
Geestelijke verzorging
Specialist Ouderengeneeskunde
Overig:
Zorgwoning bij locatie
Zorgwoning in locatie
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Dagbehandeling
Dagbesteding
Heeft u een vraag?

Hoe kunnen we u helpen?
Hoe kunnen we u bereiken?