Wonder van muziek.jpg

Uitnodiging: Muziek en het Brein op maandag 21 januari 2019

27 december 2018

''Muziek weet een sluiproute te vinden" - Artur Jaschke (neurowetenschapper)

Muziek prikkelt vrijwel alle hersengebieden en is hiermee uniek. Muziek helpt gevoelens en herinneringen oproepen, contact maken, zorgt voor ontmoeting en verbinding en nog eindeloos veel meer. De Zorgcirkel regio Purmerend en muziekcollectief LUDWIG stellen een uniek programma samen over muziek en het brein, speciaal voor zorgmedewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers, familie en andere geïnteresseerden in het thema. Het is een gevarieerd programma van workshops en presentaties met bijdragen van o.a. neurowetenschapper Artur Jaschke, musicus Geerte de Koe, LUDWIG, Hans Laro (psycholoog bij De Zorgcirkel), Marloes Bijl (persoonsgericht werken) en Muziektherapeute Gerda van Drunen.

Evenement Muziek en het Brein
Maandag 21 januari 2019
Zorgcirkel Novawhere in Purmerend
Middagprogramma: 15.30 - 17.45 uur
Avondprogramma: 19.00 - 21.15 uur

Tickets
Het evenement is gratis. Er zijn voor de middag en de avond elk 100 tickets beschikbaar. Via deze link kunt u aangeven dat u interesse heeft om te komen. Wij zetten u op de reserveringslijst en laten u begin januari '19 meer weten.

Programma
In workshops en met presentaties krijg je inspiratie en praktische, laagdrempelige handvatten om via muziek deuren in het menselijk brein te openen die anders gesloten blijven. Er is live muziek, presentaties van apparatuur en nieuwe technologische toepassingen, meet & greets met musici en wetenschappers en ruimte voor gesprek. Deelnemers ervaren zelf het effect van muziek op hun brein en gaan naar huis met praktische kennis over hoe de versterkende mogelijkheden van muziek toe te passen in hun professionele en privéomgeving. 

Wetenschappelijk onderzoek

De Zorgcirkel en LUDWIG onderzoeken samen het effect van muziek op dementie en werken ook samen om het belang van muziek in relatie tot persoonsbericht werken onder de aandacht te brengen. LUDWIG werkt nauw samen met neurowetenschappers Artur Jaschke en Erik Scherder (VuMC) in een onderzoek naar  het effect van muziek op het brein.

Muziekcollectief LUDWIG

LUDWIG​ is een vrij collectief van gedreven musici en creatieve denkers. LUDWIG wil de kracht van muziek optimaal over het voetlicht brengen, of dat nu in een zorginstelling is of in het Concertgebouw. In samenwerking met universiteiten, wetenschappers en hogescholen onderzoekt LUDWIG de functie en effecten van muziek op het brein vanuit wetenschappelijk perspectief. www.ludwiglive.nl

Op uitnodiging van LUDWIG en De Zorgcirkel is Artur Jaschke te gast op het evenement Muziek en het Brein. Jaschke is onderzoeker music based therapy en interventions in de gezondheidszorg bij ArtEZ University of Arts in Enschede en de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Heeft u een vraag?

Hoe kunnen wij u helpen?
Hoe kunnen wij u bereiken?