Team COVID-unit Purmerend.jpg

COVID-unit in Dijklander Ziekenhuis gaat maandag weer open

06 november 2020

Op maandag 9 november heropent de COVID-unit in het Dijklander Ziekenhuis. Bij de eerder heropende COVID-unit Meeuwvleugel zijn vandaag 7 plaatsen extra toegevoegd. 

De COVID-units zijn een initiatief van de samenwerkende zorgorganisaties in de regio - waarin bestuurders van ziekenhuizen, huisartsen, ambulancediensten en VVT (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties) zijn vertegenwoordigd. Op de afdelingen zullen verpleegd.

Coronatijd brengt horeca en zorg samen 

Voor functies zoals gastvrouw of gastheer is er een samenwerking met de horeca in Purmerend gestart. Horecamedewerkers die nu niet kunnen werken in hun eigen horecagelegenheid kunnen op deze manier aan de slag bij de COVID-unit. Dit initiatief is een groot succes en de bijdragen van de horeca-medewerker is enorm. Mandy Eelman werkt bij Brasa in Purmerend. Mandy vertelt in de uitzending van Ondernemend Purmerend [vanaf 1.15 minuut] van 8 november jl. hoe werken voor de COVID-unit haar bevalt. 

Petra Dekker, zorgmanager De Zorgcirkel vertelt enthousiast: "Door de sluiting van de horeca zitten velen werkloos thuis en heeft een aantal zich aangemeld om te helpen als gastvrouw of -heer. Zij zijn echt gefocust op gastvrijheid en zijn heel goed in het ontvangen van bezoekers. Zij stimuleren ons ook om meer aandacht te besteden aan het informeren van wie er binnenkomt en geven ons inzicht in de behoeften van de bezoekers. Dat biedt ons weer verbeterpunten op een heel ander gebied. Ook buiten de COVID-unit.” - Klik door voor het hele interview met Petra

Bij de COVID-units komen coronapatiënten die medisch gezien niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar nog langer de tijd nodig hebben om te herstellen. Dit gaat voornamelijk om oudere coronapatiënten uit de hele regio. Ook zijn de units er voor zelfstandig wonende ouderen die niet direct in het ziekenhuis opgenomen hoeven te worden maar wel meer zorg en ondersteuning nodig hebben dan de thuiszorg op dit moment kan bieden.

 

Hoe is het te werken voor een COVID-Unit?

Mandy Eelman
Mandy werkt voor COVID-unit.png (2)
ROWAN.png