Team COVID-unit Purmerend.jpg

Interview Petra Dekker, zorgmanager De Zorgcirkel

09 november 2020
Samenwerken op de COVID-unit  

Eind oktober hebben we onze COVID-unit in de Meeuwvleugel weer geopend, naast het Jaap van Praag in Purmerend. En op 9 november heropende de unit in het Dijklander Ziekenhuis. De COVID-units hebben een bovenregionale functie. Samen met Evean bieden we hier zorg aan de oudere coronapatiënten uit de regio. Ook andere organisaties dragen bij waar zij kunnen, waaronder de horeca in Purmerend. 

Team COVID-unit klaar voor coronapatiénten

Zorgmanager Petra Dekker is enthousiast over de samenwerking. “Er is een enorme positieve energie en we hebben allemaal hetzelfde doel.” De COVID-unit startte met zeven plekken. Al gauw werden dat er tien en 1,5 week later is de hele 1e etage al vol met 17 coronapatiënten en ook nog een wachtlijst. Petra: “De opnames in het ziekenhuis lopen nog steeds op en daarom zijn ze daar blij als ze naar ons kunnen doorverwijzen.”

Samen organiseren

De COVID-units kunnen in no-time operationeel zijn. “We hadden natuurlijk al ervaring van de eerste keer, maar nu is het binnen enkele dagen gerealiseerd én samen met Evean. Vorige keer hielp Evean ook in de zorg, maar nu pakken we ook de organisatie samen op. Dat versterkt het begrip onderling en de samenwerking. Er is een enorme positieve energie. We hebben allemaal hetzelfde doel en er is hard gewerkt om medewerkers beschikbaar te stellen om deel te nemen aan dit team. De expertise van beide organisaties zorgt ervoor dat we de coronapatiënten snel de optimale zorg kunnen bieden.”

Gastvrijheid

Wat Petra ook goed bevalt is de hulp van de horecamedewerkers. Door de sluiting van de horeca zitten velen werkloos thuis en heeft een aantal zich aangemeld om te helpen als gastvrouw of -heer. Petra: “Zij zijn echt gefocust op gastvrijheid en zijn heel goed in het ontvangen van bezoekers. Zij stimuleren ons ook om meer aandacht te besteden aan het informeren van wie er binnenkomt en geven ons inzicht in de behoeften van de bezoekers. Dat biedt ons weer verbeterpunten op een heel ander gebied. Ook buiten de COVID-unit.”

IkHelp@evean.nl

Voor de COVID-units hebben we veel aanmeldingen binnengekregen, geweldig! Met én zonder zorgervaring. Heb jij interesse om mee te werken in de zorg? Aarzel niet en stuur een mailtje om ons in deze bijzondere tijd te ondersteunen. 

Deel deze pagina