20230203 Samen Bewegen Rap Op Stap 2

Samen op pad met Rap op Stap in Prins Hendrik

21 februari 2023

Bewegen is goed en samen bewegen is altijd leuker. Helemaal met bezoek! Om bewoners en bezoekers van Zorgcirkel Prins Hendrik te stimuleren om samen meer te bewegen, hebben twee fysiotherapiestudenten de app Rap op Stap ontwikkeld. Deze bevat wandelroutes in en om het verzorgingshuis in Egmond aan Zee, aangevuld met leuke vragen en oefeningen.

Hoe werkt het?

Scan de QR-code (deze staat ook op een banner bij de hoofdingang of Karveel) om de app te bezoeken of ga naar www.zorgcirkel.nl/rapopstap. Kies zelf een route; kort of lang, binnen of buiten en met of zonder trappen. Tussendoor zijn er ‘pitstops’ met vragen en opdrachten. De wandelroutes zijn er van 250 meter tot circa 1,5 kilometer. Bij de entree van Prins Hendrik staat ook een banner met hoe u kunt starten. Veel (beweeg)plezier!

Qr Code Rap Op Stap

Meer over het ontstaan van de app

De app is ontwikkeld als schoolproject door de laatstejaars fysiotherapiestudenten Charlotte Hirschi en Anthony Middleton van de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met Zorgcirkel Prins Hendrik. Zij hebben hun idee voor de app gebaseerd op het idee dat beweging (waaronder wandelen) een positief effect heeft op het waarnemen, denken en onthouden van ouderen met cognitieve achteruitgang.

“Onderzoek laat zien dat het combineren van bewegen met cognitieve opdrachten dit positieve effect versterkt. Op de huiskamers is vaak onvoldoende tijd om elke bewoner genoeg te laten bewegen. Met Rap op Stap kan men op een leuke manier het aantal actieve beweegmomenten van de cliënt te verhogen”, aldus Anthony.

Charlotte: “Met de app bieden we mantelzorgers een handvat om het bezoek aan hun familielid of kennis actiever te maken. Ook geeft het een kans om samen iets te ondernemen, zonder hier het gebouw voor te hoeven verlaten. Daarbij is Prins Hendrik een prachtig pand dat het waard is om beter te verkennen. Het monument in maritieme stijl met haar theehuis, moestuintjes, museum en vijver maken de wandelroutes afwisselend en interessant!”

20230203 Afbeelding Samen Bewegen Rap Op Stap
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!