Wandelend je pensioen in na 45 jaar werken in de zorg

29 oktober 2021

Fred Oosterhuis van De Zorgcirkel maakte een tocht van maar liefst 57 kilometer. Met een rugzak vol goede moed, enthousiasme en passie ging hij op pad.Hij vertrok om 02.00 uur 's nachts en liep in 13 uur door alle Zorgcirkel regio’s. 

 

Het gebeurt niet iedere dag dat een collega bij elke regio even aan komt zetten. De wandeltocht is de kroon op Fred zijn inzet voor de zorg en De Zorgcirkel. In de loop der jaren heeft hij meerdere functies bekleed. Bij De Zorgcirkel groeide hij tot ‘Mr. Persoonsgericht Werken’, een ware ambassadeur voor persoonsgericht werken (PGW). Hij reisde al backpacker door de hele organisatie heen om collega’s te trainen en te inspireren. Backpacker is de naam voor medewerkers bij De Zorgcirkel die met een rugzak vol ervaring, kennis en verhalen collega’s helpen om persoonsgericht werken te versterken.

Gezien en gewaardeerd voelen

Het belangrijkste bij PGW is dat ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen en een bijdragen leveren aan de maatschappij. Dat is een vereiste om zich mens te voelen. Gezamenlijk zoeken naar een zo hoog mogelijk welzijnsniveau geeft medewerkers ook nog eens meer werkplezier”, zoals Fred zijn visie op PGW vertaalt. Luisteren en doorvragen in plaats van in te vullen wat iemands behoeften zijn, is wat hij vooral benadrukt. En dat is nou net waar het om gaat bij persoonsgericht werken, aandacht hebben voor de ander en gaan voor het hoogst haalbare niveau van welzijn.


Geen groots afscheid

Voor Fred was wandelen zijn manier van afscheid nemen van 45 jaar in de zorg. Een min of meer stille tocht zoals hij het zelf noemt. “Geen groots afscheid, dit past bij mij”, aldus Fred. Een echte stille tocht werd het niet, want Fred werd overal enthousiast en hartelijk ontvangen en aangemoedigd. Een kopje soep hier, een broodje daar en een comfortabele stoel voor een korte pauze. Het was er allemaal.


Persoonsgericht werken gaat verder bij De Zorgcirkel

Fred gaat niet stil zitten. In mei loopt hij de West Highway route in Schotland, een tocht van maar liefst 154 kilometer. Wij wensen hem een hele mooie tijd toe tijdens zijn welverdiende pensioen. En zijn passie voor persoonsgericht werken? Die zetten we bij De Zorgcirkel natuurlijk voort. Binnen De Zorgcirkel worden alle collega’s van zorg tot kantoor, vrijwilligers, cliënten en naasten getraind en begeleid in persoonsgericht werken. De missie is om persoonsgericht werken als cultuur volledig in te bedden. Ons programma PGW delen we graag met andere organisaties. Voor meer informatie over het programma persoonsgericht werken van De Zorgcirkel, klik hier.

Fred Oosterhuis.jpg
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!