IMG_20210923_144453_resized_20210923_050715364.jpg

Wethouder Vincent Tuijp onthult naamborden Friese Vlaak

23 september 2021

Rond kerst 2020 werden de 102 appartementen voor senioren opgeleverd aan de Friese Vlaak in Volendam. Sinds vandaag hebben de drie gebouwen ook elk een eigen naam: Broecker Staete, Friese Staete en IJssel Staete. Bewoonster Gary Kok nam het initiatief voor de benaming van de gebouwen, bewoonster Ella Jonker bedacht ze. Inspiratie voor de namen haalde Ella uit de directe omgeving: De Broeckgouw, Friese Vlaak en het nabij gelegen IJsselmeer. De gemeente Edam-Volendam schonk de naamborden aan de nieuwe bewoners.

Aan de Friese Vlaak wonen senioren zelfstandig, Zij huren hun woning via Wooncompagnie of De Vooruitgang. De Zorgcirkel biedt er zorg en ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Deze woon-zorg vorm maakt het mogelijk dat ook echtparen, waarvan één intensieve zorg nodig heeft, samen kunnen blijven wonen.

De feestelijke onthulling werd bijgewoond door bewoners, medewerkers en de bestuurders van De Zorgcirkel, Wooncompagnie en De Vooruitgang. Een draaiorgel zorgde voor de muzikale omlijsting. Na de onthulling konden bewoners samen in CuliCafé De Ontmoeting genieten van een hapje en drankje.

Friese Vlaak onthulling naamborden.jpg