Toolkit en inspiratie

Download hier handige informatie over persoonsgericht werken. De pagina wordt nog verder aangevuld!

Training PGW voor Zorgcirkel collega's

Alle Zorgcirkel collega's krijgen een training aangeboden over persoonsgericht werken. Collega's van Triton waren de eerste. In deze video krijg je een goed beeld van de training, de inhoud en de aanpak.

Bekijk de video

Expertprogramma

Met de mogelijkheden die De Zorgcirkel biedt aan PGW-trainingen en opleidingen, ontwikkel je je (verder) als expert op het gebied van persoonsgericht werken.

Elk team heeft regie over de manier waarop het zich PGT eigen maakt. Nieuwsgierig? Bekijk het voorbeeld van een expertprogramma, zoals bij Triton is gekozen.

Elk team expertprogramma op maat.jpg

Anders kijken naar gedrag

Zorgverleners in de langdurige zorg krijgen regelmatig te maken met gedrag van bewoners waar ze niet goed mee uit de voeten kunnen. Welke omgevingsfactoren beïnvloeden het gedrag? Hoe kun je omgaan met claimend, ontremd en dwaalgedrag? En wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional? Kom ook naar het Landelijk Congres 'Anders kijken naar Probleemgedrag' op 27 mei 2019 in Lunteren

Bekijk de video
Anders kijken naar gedrag.PNG

Probleemgedrag

Claimend gedrag, agressie, onrust, roepen, kan allemaal als probleem ervaren worden. Voor de cliënt zelf, voor de omgeving en ook voor zorgverleners kan het veel stress opleveren. Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde maakte een aansprekende film over de stappen om te werken aan het verbeteren van de werkwijze bij probleemgedrag. Het gaat daarbij vooral om het bewust worden van de achtergronden van probleemgedrag of probleemsituaties.

Bekijk de video
ZvB Probleemgedrag.png