IMG_3222a.jpg
Malou Spier_mevrouw Schuiling_10.jpg
PGW bij De Zorgcirkel

Persoonsgericht werken: goed voor een ander, goed voor jezelf

‘Minder interventies op onbegrepen gedrag maakt mijn werk zoveel leuker, prettiger en geeft me meer tijd voor aandacht en welzijn’.

Persoonsgericht werken (PGW) is binnen De Zorgcirkel-koers een heel belangrijk aandachtspunt. PGW draait om relaties, persoonsversterkend werken en persoonsondermijnende acties vermijden. De kracht zit in het moment. Weten wat het effect is op iemand, omdat je hem of haar kent.

Persoonsgericht werken is logisch als je in de zorg werkt. Toch waren taakgericht werken en procedures volgen heel gewoon. De afgelopen jaren is er binnen de (ouder)zorg veel meer aandacht voor het leven van de cliënt. Het is veel vanzelfsprekender geworden om te weten wat iemand nodig heeft om zich gezien en gewaardeerd te voelen. En met de cliënt en de mensen om haar of hem heen te ontdekken welke behoeften, wensen en gewoonten iemand heeft. Nu, vroeger en vooruitkijkend naar de toekomst.

Met het programma Persoonsgericht Werken bij De Zorgcirkel helpen we je je (verder) te ontwikkelen op het gebied van persoonsgericht werken. Zodat straks iedereen expert is op het gebied van PGW.

Er zijn allerlei initiatieven om te doen en delen. Van (opfris)trainingen, escaperoom, vernieuwde elektronisch cliëntendossier (ECD), zorgleefplannen tot oefenen met dilemma’s en oplossingen. Je doet het samen met je collega’s, in je regio, met ondersteuning vanuit de regio én vanuit het programma PGW.

Benieuwd wat het programma jou te bieden heeft?

 

Regie in de regio

Elke regio en locatie heeft eigen regie en verantwoordelijkheid om zich PGW eigen te maken. Ervaren collega’s, het nieuwe programmateam, de backpackers, mappers en trainers ondersteunen hierbij. We zetten ook flink in op (extra) scholing & training en werken aan de vernieuwde onderdelen in o.a. het ECD conform PGW-stijl.