Buitenhuis_Wijdewormer (9).jpg
Buitenhuis_Wijdewormer (5).jpg
Buitenhuis_Wijdewormer (27).jpg
Buitenhuis_Wijdewormer (16).jpg
Buitenhuis_Wijdewormer (12).jpg

Het Buitenhuis

Midden tussen weilanden van Wijdewormer opent begin 2022 Het buitenhuis. Een nieuw initiatief voor eigentijdse respijtzorg voor mensen die thuis afhankelijk zijn van mantelzorg. Het Buitenhuis is een plek waar u kunt logeren als u dagelijks zorg of begeleiding nodig heeft. Wij nemen de mantelzorg professioneel en liefdevol over. Bijvoorbeeld als er sprake is van een beginnende fase van chronische en/of ongeneeslijke ziekte zoals Alzheimer, Parkinson of MS. Samen met u kijken we waar uw wensen liggen om er een fijn verblijf van te maken. Terwijl u in Het Buitenhuis verblijft en goed wordt verzorgd, kan uw mantelzorger dit ook voor zichzelf doen. Wij heten u van harte welkom! U regelt het met één telefoontje.  
Coffee en Care

Coffee en Care is het concept van ontmoeten, ontspannen en ontzorgen van Het Buitenhuis. Er zijn diverse activiteiten in de Koffie en Kunstkamer voor daggasten, logeergasten en mantelzorgers. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen. Samen creëren schept naast leuke kunstuitingen ook een warme band.

Zonder gedoe boeken, beloofd!

Zonder gedoe kunnen boeken voor Het Buitenhuis, dat beloven we. Dit kan vanwege de unieke samenwerking tussen De Zorgcirkel, acht gemeenten en het Zilveren Kruis Zorgkantoor. Het team van het Bemiddelingsbureau is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur voor u bereikbaar. U kunt bellen naar 088-55 99 777 of mailen naar bemiddelingsbureau.collectief@zorgcirkel.nl.

Kennismaken, informatie en boeking

Het Buitenhuis Wijdewormer
www.buitenhuiswijdewormer.nl
Noorderweg 104
1456 NK Wijdewormer
 088 55 99 777
 Neem contact met ons op via e-mail

Het Buitenhuis is dé nieuwe locatie voor mantelzorgontvangers met eigentijdse respijtzorg op maat. Zij zijn bij ons te gast. De zorgprofessionals van De Zorgcirkel en goed getrainde vrijwilligers ondersteunen u bij alle dagelijkse bezigheden en bieden lichte zorg. Zo kan de mantelzorger met een gerust hart de zorg even een loslaten en vrij tijd nemen. Samen met de mantelzorger en de mantelzorgontvanger, kijken we waar uw wensen liggen om er een fijn verblijf van te maken. U kunt elk moment een beroep doen op de Zorg Host via een alarmerings-systeem. In de nacht is er een slaapwacht aanwezig.

We maken graag eerst kennis
Wij staan voor u klaar met een team van professionals met kennis en inzicht. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing. Wij zijn van heel veel markten thuis en bespreken met u wat u graag doet of juist niet doet. Omdat het altijd maatwerk is, kunt u vrijblijvend met u in gesprek. U kunt alleen komen en samen met uw mantelzorger. Ook dan nemen wij zorgtaken uit handen. 

Verblijf en ontmoeting

Wij bieden graag een huiselijke plek, waar het fijn verblijven is. U verblijft in een van de sfeervolle en luxe kamers met met 1 of 2 persoonsbedden, eigen zit- en eethoek, badkamer, apart toilet en keuken en een TV op kamer. Er is een lift, flexibele alarmering en het team is dag en nacht aanwezig. U ontmoet anderen in de centrale living met open keuken, eethoek en zithoek. Of op het terras met uitzicht op manege. Er zijn een kas en tuin voor buitenactiviteiten, plantverzorging en tuinieren.

Voor wie?

Het Buitenhuis is een plek waar mantelzorgontvangers kunnen logeren die thuis dagelijks zorg of begeleiding nodig hebben. Wij nemen de mantelzorg professioneel en liefdevol over. Bijvoorbeeld als er sprake is van een beginnende fase van chronische en/of ongeneeslijke ziekte zoals Alzheimer, Parkinson of MS. Lees verderop deze pagina het verhaal van Anton. 

Wat kost logeren in Het Buitenhuis?

Logeren in Het Buitenhuis wordt gesubsidieerd. U krijgt een verblijf met 24/7 ondersteuning, eten en drinken en activiteiten. U betaalt het laagst mogelijke tarief dat de initiatiefnemers kunnen bieden, namelijk voor een all inclusive verblijf € 19,50 per persoon per dag. Hier kan nog wel een eigen (inkomens-afhankelijke) bijdrage bijkomen, voor de wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Wilt u het logeren in Het Buitenhuis zelf betalen, neem dan contact met ons op over de kosten. 

Het Buitenhuis is een primeur voor Zaanstreek Waterland, ontstaan uit een unieke samenwerking tussen zorgorganisatie De Zorgcirkel, gemeenten Beemster, Landsmeer, Edam/Volendam, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad en het Zorgkantoor.

 

Ervaring

Anton en Marjan

Sinds zijn herseninfarct twee jaar geleden en beginnende dementie, heeft Anton (67 jaar) door de dag heen ondersteuning nodig. Zijn vrouw Marjan is zijn steun en toeverlaat. Anton: “Marjan is inmiddels zo wat een volleerd zorgmedewerker, maar noem haar geen mantelzorger hoor”, grapt Anton, “wat zij normaal vindt, vind ik bijzonder.” Anton en Marjan zijn heel blij dat zij nog samen thuis kunnen wonen, maar ze hebben weinig eigen tijd meer. Ze realiseren zich beiden dat het belangrijk is er precies op tijd even uit te gaan. Wat dit moment is, is heel persoonlijk. Voor Marjan en Anton is het moment nu.

“Vanaf begin volgend jaar ga ik een paar keer per week alleen naar de nieuwe locatie in Wijderwormer. Ik noem het ons buitenhuis”, gaat Anton verder: “Klinkt wel goed hè? Het is een mooie boerderij waar logeerzorg en losse dagactiviteiten worden georganiseerd.”

Een logeerhuis is het beste alternatief voor thuis, voor de mantelzorger én voor de naaste die afhankelijk is van deze hulp. Voor hen is het ook ontspanning en een moment van zelfstandig buitenshuis verblijven. Het is de kunst om precies op het juiste moment te boeken bij Het Buitenhuis, want het is met name preventief bedoeld om te zorgen dat de mantelzorger thuis kan blijven of even op vakantie kan zonder de mantelzorgtaken. Voor een nachtje, voor een dagje, voor een weekendje of precies wat nodig is om even op adem te komen.

Marjoleine van den Broek is projectleider van Het Buitenhuis en maakte persoonlijk mee hoe zij als mantelzorger door de bomen het bos niet meer zag en uiteindelijk alles dreigde ‘om te vallen’. Zij vond wel haar weg naar hulp, maar weet dat dit voor vele anderen niet zo gaat. Zij wil dat het heel normaal wordt om liefdevolle zorg voor een ander af en toe uit handen te geven. Het moet vanzelfsprekend zijn dat je als mantelzorger tijd voor jezelf nodig hebt. Alleen dan blijf je als mantelzorger in je kracht.

Iemand moet zich er te gast voelen en (weer) activiteiten kunnen doen, waar het misschien al een poos niet van gekomen is. De professionals van De Zorgcirkel nemen de verzorging en aandacht over van de mantelzorger, zodat zij met een gerust hart tijd voor zichzelf kunnen nemen. Door dit samen te ontwikkelen, is het voor alle betrokkenen een win win. Het regelen kan heel snel omdat de initiatiefnemers nauw met elkaar samenwerken. Er komen open dagen voor mantelzorgers, gasten en zorgprofessionals die graag mee willen doen aan dit bijzondere initiatief.

Anton sluit af: “Marjan en ik hebben ook een optie genomen op een lang weekend. Marjan gaat dan een paar dagen weg met haar vriendinnen. Voor haar is het echt heel lang geleden dat ze een leuke tijd heeft, in plaats van voor mij zorgen.”

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!

Deel deze pagina