Amandelbloesem (7).JPG

De Amandelbloesem

Een plek waar u zich thuis voelt

De Amandelbloesem is een modern en sociaal wooncomplex. Hier kunt u zelfstandig wonen met de benodigde ondersteuning in het gezellige Wormerveer. Met een supermarkt en bushalte dichtbij en het Marktplein met diverse winkels op 10 minuten loopafstand.

In De Amandelbloesem kunt u zelfstandig wonen met de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Die bieden we vanuit De Zorgcirkel in de vorm van thuiszorg. In het complex wordt het onderhouden van sociale contacten gestimuleerd. Bijvoorbeeld door samen te eten in het restaurant of een praatje te maken in het Atrium: de centrale ontmoetingsruimte voor huurders en buurtbewoners.

Faciliteiten:
Thuiszorg
Tuin
Biljart
Kapper
Pedicure
Behandelingen:
Geestelijke verzorging
Overig:
Zorgwoning bij locatie
Wormerveer
Twee woontorens

Het complex bestaat uit twee woontorens: 't Vinkenest en Florissant. 't Vinkenest is onlangs helemaal gerenoveerd en de Florissant is recent gebouwd. Alle woningen zijn gericht op ouderen (55+ jaar) en hebben het label ‘Beschut wonen’ met mogelijke voorzieningen die het zelfstandig wonen stimuleren.

  • 't Vinkenest: 35 zelfstandige appartementen, verdeeld over zes verdiepingen. De meeste zijn tweekamerwoningen met een oppervlakte van 56 m2 tot 70 m2. Zes woningen bevinden zich op de begane grond en eerste etage in het Atrium. Alle woningen beschikken over een balkon of tuin. Daarnaast zijn ze voorzien van een woonkamer/keuken, een slaapkamer, een badkamer met douche en toilet, een inpandige berging en een hal. Op de begane grond bevinden zich nog enkele éénkamerwoningen, bestaande uit een woon-/slaapkamer met keuken, een badkamer met douche en toilet en een tuintje. Op de begane grond is ook een gezamenlijke fietsenberging en een gemeenschappelijke tuin.
  • Florissant: 44 driekamerwoningen, verdeeld over acht verdiepingen. De meeste appartementen zijn 70 m2 groot. Alle hebben een eigen balkon. De woningen zijn voorzien van een woonkamer/keuken, twee slaapkamers, een badkamer met douche en toilet, een inpandige berging en een hal. Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte voor het stallen van fietsen en scootmobielen.
Plattegronden

Bekijk hier de plattegronden van alle appartementen (in pdf):

In 't Vinkenest:

FOTO 10 Met Blauwe Lucht

In Florrisant: 

Zorg & ondersteuning

In de woningen woont u zelfstandig en bieden wij de benodigde zorg en ondersteuning in de vorm van thuiszorg. Wij stimuleren u zoveel mogelijk zelf te blijven doen, eventueel met (digitale) hulpmiddelen en zorg op afstand (via beeldzorg). Heeft u fysieke hulp nodig, dan komen wij bij u op bezoek. Daarnaast bieden wij ook hulp in de huishouding, maaltijdservice en personenalarmering aan.

Activiteiten & voorzieningen

De woongemeenschap heeft een actieve vrijwilligersvereniging, De Bloesem, die vele activiteiten coördineert en organiseert. Zie www.debloesem.info. Ook is er een biljartclub. Het complex stimuleert sociale contacten en heeft diverse voorzieningen, waaronder een centrale ontmoetingsruimte (Atrium), restaurant en kapper. Rondom is een fijne buitenruimte en volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

Huren

Het wooncomplex is eigendom van WormerWonen en De Zorgcirkel verzorgt de verhuurbemiddeling. Alle woningen vallen onder de sociale huurgrens. Via onderstaande link 'Passend Toewijzen' kunt u zien wat het maximale verzamelinkomen mag zijn om hier te wonen.

Passend Toewijzen
FOTO 12 (004 Blauwe Lucht)
Toewijzing

Binnen De Amandelbloesem streven we naar een goede mix van bewoners die iets kunnen betekenen voor de woongemeenschap en bewoners die wat meer zorg en/of ondersteuning nodig hebben.

De helft van de woningen wordt toegewezen aan ouderen met een zorgindicatie, zoals een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning, wijkverpleging of VPT (Volledig Pakket Thuis). De andere helft wordt toegewezen aan: 

  • vitale ouderen
  • vrijwilligers van De Amandelbloesem
  • kandidaten op voordracht van het Sociaal Wijkteam (met indicatie GEB of aanleunwoning).
Interesse & inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor een woning in De Amandelbloesem? Vul dat het inschrijfformulier in. Heeft u vragen? Neem contact op met onze verhuurconsulent van het Bemiddelingsbureau van De Zorgcirkel (zie achterkant).

Inschrijven seniorenwoning Folder Huren bij De Amandelbloesem
Amandelbloesem (5).jpg

Informatie

Meer informatie over woon- en zorgmogelijkheden, service en kosten in en vanuit De Amandelbloesem krijgt u bij Zorgcirkel Klantenservice via T 088 55 99 500. 

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

De Amandelbloesem 
Vinkenstraat 80
1521XM Wormerveer
 088 5599500

Zorgcirkel Bemiddelingsbureau verhuur

T 088 55 99 777
consulent.verhuur@zorgcirkel.nl

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!

Deel deze pagina