Friese Vlaak_exterieur_01.jpg
Friese Vlaak_interieur_04.jpg

Friese Vlaak

In nieuwbouwwijk De Broeckgouw in Volendam is aan de Friese Vlaak een prachtig en duurzaam woon-zorgcomplex gerealiseerd. Het complex omvat drie gebouwen met verschillende woonvormen omringd door een parkvoorziening. Friese Vlaak biedt een thuis voor mensen met en zonder zorg- en ondersteuningsvraag.

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje

Een uniek concept; zelfstandig wonen, samen of alleen met zorg binnen handbereik
Friese Vlaak bestaat uit drie gebouwen: IJssel Staete, Friese Staete en Broecker Staete, waar men zelfstandig kan wonen. De appartementen in het middelste gebouw (Friese Staete) zijn voor mensen met een intensieve zorgvraag. In de andere twee gebouwen kan men wonen met of zonder zorgvraag. 

De appartementen

Broecker Staete en IJssel Staete (verzorgd wonen)

Het linker gebouw (IJssel Staete), beheerd door woningcorporatie De Vooruitgang, bestaat uit 27 driekamerappartementen, verdeeld over 4 woonlagen. Het rechter gebouw (Broecker Staete), beheerd door woningcorporatie Wooncompagnie, bestaat ook uit 4 woonlagen en heeft 35 driekamerappartementen. De helft van de appartementen is bestemd voor verzorgd wonen. De andere helft is voor reguliere, sociale huur via de woningcorporatie zelf. De appartementen in beide gebouwen hebben een oppervlakte van ca. 70 m2.

Friese Staete (beschermd wonen)

Friese Staete, het middelste gebouw, bestaat uit 4 woonlagen met elk 10 appartementen. Allen zijn tweekamerappartementen van ca. 45 m2 met elk een eigen woonkamer, slaapkamer, keukenpantry en badkamer. De appartementen bevinden zich rondom het centrale hart, de buurtkamer, en een gemeenschappelijke woon-leefkeuken. De appartementen zijn bestemd voor mensen met een intensieve zorgvraag (alleen met Wlz-indicatie). Men kan hier alleen of samen met een partner wonen. Samen zijn en samen blijven vormt de basis van wonen aan de Friese Vlaak.

Zorg

Verzorgd wonen (Broecker Staete en IJsselstaete)

Bij De Zorgcirkel ondersteunen we u zodat u zo zelfstandig mogelijk thuis kunt blijven wonen. Dit doen wij met Zorgcirkel thuiszorg. Wij werken met kleine teams en bieden ook huishoudelijke hulp. 

Beschermd wonen (Friese Staete) met Volledig Pakket Thuis 

Deze appartementen zijn voor mensen met een intensieve zorgvraag. Mensen met dementie en/of een lichamelijke aandoening kunnen hier prettig zelfstandig wonen. Er is 24 uur per dag professionele ondersteuning van De Zorgcirkel beschikbaar. Bewoners van Friese Staete ontvangen zorg en ondersteuning uit het Volledig Pakket Thuis (VPT). Met VPT kan men gebruikmaken van alle services die in een verzorgingshuis worden geboden, ook als de zorgvraag groter wordt. Meer informatie over VPT leest u in de folder Volledig Pakket Thuis (VPT) aan de Friese Vlaak. (In overleg met de wijkverpleegkundige is het in enkele gevallen ook mogelijk om VPT te leveren in Broecker Staete en IJssel Staete. )

Interesse & inschrijven?

Heeft u vragen? Neem contact op met de verhuurconsulent voor verzorgd wonen en met de zorgconsulent voor beschermd wonen van het Bemiddelingsbureau via telefoonnummer: 088 - 55 99 777. Wilt u zich inschrijven voor een woning aan de Friese Vlaak? Schrijft u zich dan in via het inschrijfformulier voor een seniorenwoning.

Friese Vlaak
Friese Vlaak 39
1132 MP Volendam

Zorgcirkel Bemiddelingsbureau
 088 5599500
consulent.verhuur@zorgcirkel.nl (verzorgd wonen: Broecker Staete en IJssel Staete)
bemiddelingsbureau.volendam@zorgcirkel.nl (beschermd wonen: Friese Staete)

Faciliteiten:
Terras
Seniorenrestaurant
Thuiszorg
Tuin
Overig:
Zorgwoning bij locatie
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Wonen met lichamelijke beperking
Volendam

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!