Friese Vlaak_exterieur_01.jpg
Friese Vlaak_interieur_04.jpg

Friese Vlaak

In nieuwbouwwijk De Broeckgouw in Volendam is aan de Friese Vlaak een prachtig en duurzaam woon-zorgcomplex gerealiseerd. Het complex omvat drie gebouwen met verschillende woonvormen omringd door een parkvoorziening. Friese Vlaak biedt een thuis voor mensen met en zonder zorg- en ondersteuningsvraag.

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje

Een uniek concept; zelfstandig wonen, samen of alleen met zorg binnen handbereik
In het middelste gebouw zijn woningen gerealiseerd voor mensen met een intensieve zorgvraag. Mensen met dementie en/of een lichamelijke aandoening kunnen hier prettig zelfstandig wonen. Er is 24 uur per dag professionele ondersteuning van De Zorgcirkel beschikbaar. Men kan hier alleen of samen met een partner wonen, ook als maar één van beiden een zorgvraag heeft. Samen zijn en samen blijven vormt de basis van wonen aan de Friese Vlaak.

Volledig Pakket Thuis 
Bewoners van het middelste gebouw ontvangen zorg en ondersteuning uit het Volledig Pakket Thuis (VPT). Met VPT maakt men gebruik van alle services die voorheen in een verzorgingshuis werden geboden ook als de zorgvraag groter wordt. Meer informatie over VPT leest u in de folder Volledig Pakket Thuis (VPT) aan de Friese Vlaak.

Wijkontmoetingsruimte (nog op te leveren)
Op het terrein van de Friese Vlaak kunnen bewoners en buurtbewoners elkaar binnenkort ontmoeten in de wijkontmoetingsruimte. Er zullen geregeld gezellige activiteiten plaatsvinden en er is altijd gelegenheid voor een praatje onder het genot van een kop koffie of lekkere lunch. Een horeca-uitbater zal hier, zodra de coronamaatregelen het toelaten, verder vorm aan geven, samen met de bewoners en de kwartiermaker.

Woningen
Het middelste gebouw heeft het label ‘Beschermd Wonen’. Er zijn 40 tweekamerappartementen van ca. 45m2 met elk een eigen woonkamer, slaapkamer, keukenpantry en badkamer. Het gebouw bestaat uit vier woonlagen met tien appartementen. Deze appartementen bevinden zich rondom het centrale hart, de buurtkamer, en een gemeenschappelijke woon-leefkeuken. Deze ruimtes worden ingericht door bewoners en familie om er een fijne en persoonlijke plek van te maken. Kijk voor een impressie ook eens op de Facebook pagina van dit gebouw.

Zorg thuis
Bij De Zorgcirkel gaan we er van uit dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wenst te wonen. Met Zorgcirkel thuiszorg kan dat. Wij werken met kleine teams en bieden ook huishoudelijke hulp bij bewoners in de andere gebouwen aan de Friese Vlaak.

Heeft u vragen?
Voor meer informatie over verzorgd wonen, de kosten, toewijzing en faciliteiten neemt u vrijblijvend contact op met de consulenten verhuur van De Zorgcirkel via 088 – 55 99 777 of consulent.verhuur@zorgcirkel.nl.

Friese Vlaak 39
1132 MP Volendam

 088 5599500
Faciliteiten:
Terras
Seniorenrestaurant
Thuiszorg
Tuin
Overig:
Zorgwoning bij locatie
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Wonen met lichamelijke beperking
Volendam

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!