Zuidland mei 2010 (16).JPG

Zuidland

Woonzorgcentrum Zuidland is een woonzorgcentrum van De Zorgcirkel met ruime appartementen voor prettig wonen, met alles binnen handbereik. Een deel van Zuidland is verzorgingshuis. Wij bieden er van eenvoudige tot intensieve zorg en van dagbehandeling en zorg voor dementerenden tot zorg aan huis. De plaats van dit complex is aan het Abel Tasmanplein, pal naast het winkelcentrum Weidevenne in de Australiëbuurt. Vanuit Zuidland leveren wij thuiszorg en huishoudelijke hulp.


Sfeer proeven? Bekijk de video.

Zorg & Behandeling

Wij hebben zorgwoningen binnen en dichtbij de locatie, kamers met gespecialiseerde zorg en behandeling en kamers met gespecialiseerde verpleeghuiszorg Dementie (groepswonen). Met onze dagbesteding bieden wij mensen met geheugenproblemen een dagprogramma, afgestemd op hun voorkeur. Zij verblijven overdag in Zuidland en gaan 's avonds weer gewoon naar huis. In de locatie zijn gevestigd: een specialist ouderengeneeskunde, er is ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg, psychologen, casemanagers en een wijkverpleegkundige. 


Roze Loper Keurmerk

Komt u in Zuidland wonen, dan willen wij dat u zich welkom voelt om wie u bent, ongeacht geaardheid, afkomst en/of geloof. Want dit is dan uw thuis, uw nieuwe woon- en leefomgeving waar u zich veilig en geaccepteerd kunt voelen om wie u bent. Zuidland is erkend Roze Loper locatie. Dit houdt in dat we ons bewust sterk maken voor tolerantie, respect en openheid. Want iedereen heeft het recht zich zelf te kunnen zijn. Binnen de ouderenzorg is steeds meer aandacht voor de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s). Met het Roze Loper Keurmerk laten we zien dat we ons actief inzetten voor sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg.


Wonen & Huren

Zuidland is opgebouwd uit drie woongebouwen, de zogenaamde lamellen. Een van deze lamellen noemen wij de ‘zorglamel’. In deze lamel woont u met zorg zoals in een verzorgingshuis. U krijgt er zorg en begeleiding. Daarnaast zijn er appartementen voor mensen met ernstige geheugenproblemen.


1e en 2e etage

Op deze etages wonen mensen met ernstige geheugenproblemen. Zij wonen in twee woongroepen van tien en twee woongroepen van zes bewoners. Allen hebben een eigen kamer met een bed, kledingkast, vloerbedekking en gordijnen. Natuurlijk kunt u zelf een persoonlijk tintje aanbrengen met bijvoorbeeld een favoriete leunstoel, een kastje, schilderijtjes of lampen.


3e en 4e etage

Op deze twee etages woont u als u zorg en begeleiding nodig heeft. De appartementen hebben een gescheiden zit- en slaapkamer en een eigen ruime badkamer. Wij verzorgen hier een kledingkast en een keukentje. De kamers zijn voorzien van vloerbedekking en gordijnen/vitrage. Waar nodig is zonwering. Alle appartementen zijn rolstoelvriendelijk.


Zelfstandig wonen met zorg

In de appartementen van lamel 2 en 3 én de 5e, 6e en 7e etage van lamel 1 woont u geheel zelfstandig. U huurt zelf via Woningstichting Rochdale. Mocht u in de toekomst thuiszorg of huishoudelijke hulp nodig hebben, dan kunnen wij daarvoor zorgen. Wij noemen dit ook wel veilig wonen.


Voorzieningen

Zuidland heeft twee senioren re​staurants, coffee corner/café, pedicure, audicien/opticien, ​er is geestelijke verzorging en een fitnessruimte. Voor wat betreft de seniorenrestaurants: Zuidland heeft een Brasserie en een ​Orangerie. In beide kunt u terecht voor koffie of een drankje, een lekkere lunch of driegangenmenu. Ook organiseren wij er maandelijks themabuffetten en kunnen wij uw verjaardag of feestje verzorgen. Iedere vrijdagavond is ons seniorenrestaurant geopend van 17.00 tot 19.00 uur waar u een heerlijk 3 gangen menu krijgt geserveerd. Als u zelfstandig woont, kunt u gebruik maken van onze maaltijdservice.


Dagbesteding

Met onze dagbesteding bieden wij mensen met geheugenproblemen een dagprogramma, afgestemd op hun voorkeur. Zij verblijven overdag in Zuidland en gaan ’s avonds weer gewoon naar huis. Hierdoor wordt de thuissituatie ontlast en kunnen zij zo lang mogelijk met plezier thuis blijven wonen. Neem contact op met dagbestedingpurmerend@zorgcirkel.nl voor meer informatie of bekijk deze pagina.


Bereikbaarheid

Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?


Klik voor de folder Zuidland.


Contactgegevens
Abel Tasmanplein 3
1448 NL Purmerend
 088 5592350
Faciliteiten:
Terras
Seniorenrestaurant
Thuiszorg
Fitnessruimte
Audicien/Opticien
Rolstoel en rollator onderhoud
Pedicure
Behandelingen:
Logopedie
Fysiotherapie
Diëtetiek
Ergotherapie
Geestelijke verzorging
Specialist Ouderengeneeskunde
Overig:
Zorgwoning bij locatie
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Dagbehandeling
Dagbesteding
Purmerend

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!