Eerstelijnsverblijf

Acute 24-uurs zorg (ELV) bij De Zorgcirkel

Je kunt onverwacht te maken krijgen met medische problemen waar je van moet herstellen. Als er sprake is van een situatie waarbij je acuut 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft, is De Zorgcirkel de juiste plek. Jouw huisarts of de arts op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis zal jou hierin adviseren. De tijd dat je bij De Zorgcirkel bent, is bedoeld om jou zo snel mogelijk weer op de been te helpen, zodat jij daarna weer thuis, in jouw vertrouwde omgeving, verder kunt herstellen.

Kortdurend verblijf voor herstel
Dit tijdelijk verblijf heet officieel een Eerstelijns verblijf, ook wel afgekort als ELV. De Zorgcirkel biedt Eerstelijns verblijf in Alkmaar en in Purmerend. Als cliënt Eerstelijns verblijf ben je bij ons om te herstellen. Samen met jou zal de specialist ouderengeneeskunde (arts) een persoonlijk behandelplan opstellen, waarin jouw doelen richting herstel benoemd staan. Het behandelteam, bestaande uit de verzorging, behandelaren en de specialist ouderengeneeskunde, zal jou ondersteunen bij het behalen van deze doelen.

De arts houdt jou op de hoogte over jouw herstel en laat jou weten wanneer jij weer naar huis kunt. Dit is op het moment dat je volgens de arts zelfstandig thuis kunt wonen en leven. Heb jij thuis nog extra zorg nodig, dan kunt je dit ook met De Zorgcirkel regelen.

Therapie
Jouw kamer bevindt zich op de revalidatie-afdeling van De Zorgcirkel. Zo krijg je gegarandeerd professionele zorg en aandacht. Je ontmoet dus ook mensen die bij De Zorgcirkel zijn om te revalideren. Zij volgen een intensief therapieprogramma, met vaak meerdere therapiemomenten op een dag. Zelf volg je een herstelprogramma. Dit betekent dat je (veel) minder en ook niet dagelijks therapie nodig heeft.

Wil je zelf graag meer bewegen en oefenen, dan kan dat. Je kunt gebruik maken van de fitness apparatuur van het revalidatiecentrum. Wij kunnen jou helpen met een oefenprogramma dat je zelfstandig kunt volgen.

Kosten
De kosten voor jouw verblijf bij De Zorgcirkel worden vergoed door de zorgverzekeraar. De wettelijke eigen bijdrage is van op toepassing. Voor medicijnen waar een eigen bijdrage voor geldt krijg je van de apotheek een rekening. Je kunt voor eigen rekening (niet vergoed) een aantal zaken zelf regelen, zoals de huur van een televisie, telefoon en internet. Als je bij thuiskomst thuiszorg of andere ondersteuning nodig heeft, dan regelen onze zorgbemiddelaars dit met jou. Er is ook zorg die je via het WMO-loket van de gemeente van jouw woonplaats moet regelen.

Locaties
De Zorgcirkel heeft mogelijkheden voor ELV in Alkmaar en Purmerend.

Verwijzing
Een huisarts of de arts op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis adviseert over een tijdelijk verblijf bij De Zorgcirkel. Als cliënt heb je niet rechtstreeks contact met De Zorgcirkel over de keuze voor ELV. Ben je familie of verwijzer en wil je meer informatie, neem dan contact op met het Klant Contact Center.

Telefoonnummer: 088 55 ​99 500​.
Of mail naar: klantenservice@zorgcirkel.com.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?
Hoe kunnen wij jou bereiken?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..