Saenden

*** Nieuws en berichtgeving tijdens Corona crisis ***

​​​Bekijk hier de brief voor familieleden van bewoners
Bekijk hier de brief voor vrijwilligers
Bekijk hier ons nieuwsblad Saendenstroom
Bekijk hier de brief van 07-05-2020 voor familieleden van bewoners 

-----------------------------------------------------------

Saenden is een van de zorgcentra van De Zorgcirkel voor wonen en voor zorg bij u thuis. Saenden ligt in het oude hart van Zaandam, dichtbij het gezellige centrum. Dat maakt dat veel ouderen zich hier snel thuis voelen. U kunt er ook wonen in nabijgelegen aanleunwoningen.

Deze sfeervolle locatie heeft een overdekte binnentuin, brasserie en een gezellig restaurant. Gastvrijheid is voor ons een belangrijke waarde. In Saenden zijn dagelijks meerdere activiteiten voor bewoners en buurtbewoners en kan er gezamenlijk gegeten worden. Dit van oorsprong Rooms Katholieke huis beschikt over een fraaie kapel, waar wekelijks vieringen zijn.

Saenden is sinds 2017 in het bezit van de Roze Loper: een erkenning voor zorginstellingen die aandacht besteden aan seksuele- en genderdiversiteit.​ In deze folder over de Roze Loper leest u meer.

Kijk hier voor het activiteitenoverzicht van juli 2020.

Zorg & Behandeling
Saenden is een zorgcentrum waar u komt wonen als dit voor uw zorgbehoefte de juiste mogelijkheid is. Heeft u in uw eigen woning extra ondersteuning nodig, dan komen wij naar u toe. Met ons aanbod Zorg Thuis krijgt u wijkverpleging en huishoudelijke hulp. In het zorgcentrum kunt u dan weer terecht voor revalidatiezorg en herstel- of respijtzorg.

Voor mensen met geheugenproblemen is een aangepast programma voor dagbesteding in het ontmoetingscentrum. Is er sprake van lichamelijke problemen dan kunt u terecht bij de dagbehandeling waar activiteiten worden georganiseerd. Er zijn casemanagers (persoonlijke begeleiding van cliënt en zijn/haar omgeving in geval van geheugenproblemen) en er is een wijkverpleegkundige aanwezig. Aan Saenden zijn verschillende behandelaren van De Zorgcirkel verbonden, zoals specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg en psychologen.

De mensen van het Zorgcirkel bemiddelingsbureau bespreken graag de zorgbehoefte en de passende mogelijkheden. Klik hier voor bemiddelingsmogelijkheden.

Wonen & huren
In Saenden zijn voornamelijk eenpersoons-appartementen. U beschikt er over een centrale antenneaansluiting voor radio en tv. Als u telefoon wilt, regelen wij dat via onze eigen centrale en krijgt u een nieuw nummer. U kunt ook een aansluiting krijgen voor internet. Wanneer u zelfstandig woont kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de locatie en daarnaast van het uitgebreide diensten aanbod van De Zorgcirkel. Ga naar deze pagina voor een compleet overzicht van onze producten en diensten. 

Kortdurend verblijf
Saenden biedt de mogelijkheid voor een kortdurende opname, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname om aan te sterken, voordat u naar uw eigen woning terug gaat. Mocht u tijdelijk door omstandigheden geen mantelzorg kunnen krijgen, dan is een kortdurend verblijf ook een passende oplossing voor u. 

Dagbesteding
Wij bieden dagbesteding​​ voor mensen een lichamelijke of psychische beperking. Zij komen overdag naar Saenden en gaan ’s avonds weer naar huis. Hiermee wordt een verhuizing naar een zorgcentrum voorkomen of uitgesteld.

Maaltijdservice
Als u zelf niet voor uw maaltijd wilt of kunt zorgen, kunt u gebruik maken van onze
 maaltijdservice voor een brood- of warme maaltijd.

Voorzieningen
Vanuit de gezellige en gastvrije (overdekte) binnentuin, kunt u naar de kapper, pedicure, audicien/opticien en huisartsenpost. In de koffiecorner en café bent u welkom om elkaar te ontmoeten, biljarten en spelletjes doen. Er is ook een prachtig aangelegde tuin, waar u ’s zomers kunt ontspannen en bezoek kunt ontvangen. 
kunt uw rolstoel en rollator rolstoel bij ons laten onderhouden.

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

​Klik hier voor bemiddelingsmogelijkheden.

Adres
Nova Zembla 2
1506 VD Zaandam
 088 5591400
 Contact ons via E-mail

Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Tuin
Terras
Biljart
Audicien/Opticien
Receptie
Logeerkamers
Rolstoel en rollator onderhoud
Pedicure
Kapper
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtiste
Overig:
Dagbehandeling
Dagbesteding
Ontmoetingscentrum
Kort durende opname
Revalidatiecentrum
Verzorgingshuis
Zorgwoning bij locatie
Zaandam
Contactgegevens
Zaandam
klantenservice@zorgcirkel.com
088 55 99 500

Decembermaand - feestmaand bij Saenden

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?
Hoe kunnen wij jou bereiken?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..