IMG_0077.JPG

Saenden

​​​Zorgcirkel​ Saenden is een verzorgingshuis in het oude hart van Zaandam, dichtbij het gezellige centrum. Dat maakt dat veel ouderen zich hier snel thuis voelen. U kunt er ook wonen in nabijgelegen aanleunwoningen.

Deze sfeervolle locatie heeft een binnentuin, brasserie en een gezellig restaurant. Dit van oorsprong Rooms Katholieke huis beschikt over een fraaie kapel, waar wekelijks vieringen zijn. Gastvrijheid is voor ons een belangrijke waarde. Saenden is in het bezit van de Roze Loper: een erkenning voor zorginstellingen die aandacht besteden aan (seksuele) diversiteit.​

Klik hier voor de folder Saenden.
Klik 
hier voor bemiddelingsmogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in augustus 2018.

Zorg & Behandeling
Wij bieden zorg in het verzorgingshuis én in de aanleunwoningen ’t Fluytschip en Skepehoeck. Ook leveren wij vanuit Saenden thuiszorg, huishoudelijke hulp en maaltijdservice in de wijken Oud West en de Russische buurt. Er is bovendien Geriatrische Revalidatiezorg, herstel- of respijtzorg, er is een ontmoetingscentrum en dagbehandeling en er worden dagactiviteiten georganiseerd. In Saenden zijn casemanagers en een wijkverpleegkundige aanwezig. En op afroep zijn de volgende behandelingen aanwezig: specialist ouderengeneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg en psychologen.

Wonen & huren
In Saenden zijn voornamelijk eenpersoonsappartementen. U beschikt er over een centrale antenneaansluiting voor radio en tv. Als u telefoon wilt, regelen wij dat via onze eigen centrale en krijgt u een nieuw nummer. U kunt ook een aansluiting krijgen voor internet. 

Kortdurend verblijf
In Saenden kunt u gebruik maken van het zogenaamd "Kortdurend O​pname". Hier kunt u bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname nog wat aansterken. Maar het is ook een oplossing als uw mantelzorg tijdelijk niet beschikbaar is, bijvoorbeeld vanwege vakantie.

Dagbesteding
In ‘De Zandloper’ bieden wij dagbesteding​​ voor mensen een lichamelijke of psychische beperking hebben. Zij kunnen 7 dagen per week overdag bij ons verblijven en gaan ’s avonds weer gewoon naar huis. Hiermee wordt een verhuizing naar een verpleeghuis voorkomen of uitgesteld.

Een andere vorm is ‘De Binnenloper’. Hier krijgen mensen uit Saenden en daarbuiten dagelijks van 09.30 tot 20.00 uur begeleiding bij het vinden van een goede dagbesteding.

Maaltijdservice
Als u zelf niet voor uw maaltijd wilt of kunt zorgen, kunt u gebruik maken van onze maaltijdservice voor een brood- of warme maaltijd.

Personen alarmering
Woont u graag zelfstandig, maar voelt u zich niet zeker en veilig als u alleen thuis bent? Dan is Zorgcirkel Personen alarmering een goede oplossing voor u. U kunt overal in uw appartement alarmeren met naar keuze een hals- of polszender. Met één druk op de knop staat u rechtstreeks in contact met uw familie of mantelzorger of desgewenst met een verpleegkundige van onze zorgcentrale. Een veilig gevoel voor uzelf, maar ook voor uw familie. Klik hier voor meer informatie over personenalarmering.

Voorzieningen
In Saenden is een receptie, een gezellig aan een fraaie tuin gelegen seniorenrestaurant annex brasserie waar cliënten, aanleun- en buurtbewoners een warme maaltijd kunnen gebruiken, een coffeecorner/café, terras en een tuin. Verder is in de locatie ​een kapper, pedicure, audicien/opticien, huisartsenpost, biljart, rolstoel- en rollatoronderhoud, er is geestelijke verzorging, er zijn logeerkamers beschikbaar en er worden activiteiten georganiseerd. 

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer, klik hier.
Komt u met het openbaar vervoer, klik hier.

​Klik hier voor bemiddelingsmogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in juli 2018

Nova Zembla 2
1506 VD Zaandam
088 5591400
Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Tuin
Terras
Biljart
Audicien/Opticien
Receptie
Logeerkamers
Rolstoel en rollator onderhoud
Huisartsenpost
Pedicure
Kapper
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtiste
Overig:
Dagbehandeling
Dagbesteding
Ontmoetingscentrum
Kort durende opname
Revalidatiecentrum
Verzorgingshuis
Zorgwoning bij locatie
Heeft u een vraag?

Hoe kunnen we u helpen?
Hoe kunnen we u bereiken?