Saenden

Saenden is een van de woonzorgcentra van De Zorgcirkel. Saenden ligt in het oude hart van Zaandam, dichtbij het gezellige centrum. Deze sfeervolle locatie heeft een overdekte binnentuin, brasserie en een gezellig restaurant. Gastvrijheid is voor ons een belangrijke waarde. In Saenden zijn dagelijks meerdere activiteiten voor bewoners en buurtbewoners en er kan worden gegeten. Kijk hier voor het activiteitenoverzicht van november 2022.

Sfeer proeven? Bekijk de locatievideo!

Wonen
Binnen Saenden zijn 86 eenpersoonsappartementen van ca. 28 m2 en drie tweepersoons appartementen van ca. 40 m2. Alle appartementen hebben een toilet, doucheruimte met vaste wastafel, keukenblok, ingebouwde koelkast, een kastenwand en zonwering die u zelf kunt bedienen. U kunt uw appartement naar eigen smaak inrichten. Rondom Saenden zijn een flink aantal appartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen.

Zorg & Behandeling
Binnen Saenden kunnen we u alle zorg en hulp bieden die u nodig heeft. Onze verpleegkundigen en verzorgenden staan ​​24 uur per dag voor u klaar. Aan Saenden zijn verschillende behandelaren van De Zorg cirkel verbonden, zoals specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg enpsychologen. De medewerkers van het Zorgbemiddelingsbureau bespreken de zorgbehoefte en de passende mogelijkheden. Klik hier voor bemiddelingsmogelijkheden .

Wijkverpleging
Vanuit Saenden bieden wij wijkverpleging (thuiszorg) voor mensen in de wijk en bewoners van de appartementen rondom Saenden. We hebben dit gedaan met een groot buurtteam. Onze medewerkers zijn 24 uur per dag bereikbaar voor verzorging, verpleging van begeleiding bij u thuis. U heeft hiervoor een indicatie nodig. Onze wijkverpleegkundige kan u helpen. 

Roze Loper
Saenden staat voor diversiteit: iedereen is bij ons welkom. Sinds 2017 zijn wij de trotse bezitter van 'De Roze Loper'.  De Roze Loper is hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals. In de folder over De Roze Loper leest u meer over. Bovendien wappert de regenboogvlag tijdens een aantal belangrijke momenten: in ieder geval tijdens Coming Out Day en Paarse Vrijdag. Op Transgender Remembrance Day op 20 november vlaggen we met de transgender vlag.

Maaltijden
Wij serveren 's middags de warme maaltijd. Dat kan in uw appartement, maar ook in het restaurant, samen met uw medebewoners en mensen uit de omgeving. Wel zo gezellig! Ook uw gasten zijn van harte welkom. U heeft elke dag keuze uit diverse heerlijke gerechten. Als u zelfstandig woont maar niet zelf voor uw maaltijd wilt of kunt zorgen, dan kunt u gebruik maken van de maaltijdservices van Food Connect. Sinds april 2020 heeft Food Connect het stokje overgenomen van Cirkeldis . U kunt, mocht u daar interesse in hebben, rechtstreeks met Food Connect contact opnemen om u aan te melden van vragen te stellen.

Dagbesteding
Woont u nog thuis, maar heeft u wat meer structuur nodig in uw leven? Dan is onze dagbesteding misschien iets voor u. U komt één van meerdere dagdelen naar Saenden, waar wij u in een veilige omgeving aanbieden. U heeft hiervoor een indicatie nodig die u kunt aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente.
Voorzieningen Vanuit de gezellige en gastvrije (overdekte) binnentuin, kunt u naar de kapper, pedicure, audicien / opticien en huisartsenpost. In de koffiecorner en het café bent u welkom om elkaar te ontmoeten, een potje te biljarten of spelletjes te doen. Er is ook een prachtig aangelegde tuin, waar u zomers kunt ontspannen en bezoek kunt ontvangen. Ook k unt u bij ons uw rolstoel en/of rollator laten onderhouden.


Stiltecentrum De Nieuwe Kapel
Het stiltecentrum in Saenden, in de voormalige kapel, is een plek om stil te zijn of juist om bij te praten en energie op te laden. Een plek om een ​​​​kaarsje aan te steken. Om te leren, te zingen, een mooie film te kijken, een plek om te danken of om na te denken. U bent van harte welkom om binnen te lopen.

Saendenstroom
Klik hier voor het lezen van de Saendenstroom van augustus/september 2022 .

Meer informatie
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Klik  hier  voor bemiddelingsmogelijkheden  voor de brochure van Saenden .

adres
Nova Zembla 2
1506 VD Zaandam
 088 5591400
 Neem contact op via e-mail

Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Tuin
Terras
Biljart
Audicien/Opticien
Receptie
Logeerkamers
Rolstoel en rollator onderhoud
Pedicure
Kapper
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtiste
Geestelijke verzorging
Overig:
Dagbehandeling
Dagbesteding
Ontmoetingscentrum
Kort durende opname
Revalidatiecentrum
Verzorgingshuis
Zorgwoning bij locatie
Zaandam
Contactgegevens
Zaandam
klantenservice@zorgcirkel.com
088 55 99 500
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!