Volg onze LIVEBLOG >>>

01 april 2020

Welkom bij De Zorgcirkel LIVEBLOG. We doen er alles aan om de beste zorg te blijven leveren tijdens deze onzekere tijden. In deze LIVEBLOG houden we u dagelijks op de hoogte van nieuws en maatregelen rondom het coronavirus. Kijk ook op de pagina Maatregelen Corona voor meer algemene informatie en contactgegevens.

01-04-2020 - 19.00 uur
24-uur noodopvang voor kinderen van zorgmedewerkers ook verlengd 
In Den Helder, Hollands Kroon en Purmerend staat SKDH klaar om ouders/verzorgers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, 24-uurs noodopvang te bieden voor hun kinderen, zeven dagen in de week. De locaties zijn: Bankastraat (Den Helder), de Appelgaard (Nieuwe Niedorp), de Zandstappers (Julianadorp) en Villa Willemina in Purmerend. Ook in Hoorn en Volendam coördineren zij noodopvang tijdens de coronacrisis. Kinderen van medewerkers van De Zorgcirkel, Omring, Noordwest Ziekenhuisgroep, Vrijwaar en Tellus zijn van harte welkom. Ga voor de aanvraag van noodopvang naar Noodopvang zorgmedewerkers.

31-03-2020 - 21.26 uur
Het kabinet verlengt de coronamaatregelen in ieder geval tot en met 28 april 2020
De maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het virus te vertragen en kwetsbare groepen zoals ouderen te beschermen. Wij staan achter het besluit om de maatregelen te verlengen. Al beseffen wij hoe verdrietig het is voor naasten dat het langer duurt voor zij weer op bezoek kunnen komen. In de tussentijd zullen wij doen wat mogelijk is om het contact tussen bewoners en hun naasten mogelijk te maken op alternatieve manieren zoals via beeldbellen.

27-03-2020 - 19.30 uur
Meer capaciteit voor coronapatiënten door regionale samenwerking 
In de regio worden nog meer plekken gerealiseerd voor coronapatiënten dan wij op 25 maart jl. bekend maakten. Het zijn afdelingen voor patiënten die ontslagen worden uit het ziekenhuis maar nog niet naar huis kunnen en voor patiënten die vanuit de thuissituatie komen maar niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen. Er komen extra plekken in Hoorn, Haarlem, Heemskerk, Wieringerwaard, Oudorp, Hoofddorp, Purmerend en Zaandam. De uitbreiding komt voort uit de samenwerking van een aantal bij het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) aangesloten zorgorganisaties in de verpleging-, verzorging- en thuiszorg (VVT). Lees hier het hele bericht. 

26-03-2020 - 13.15 uur
Britt Dekker roept kijkers op iPads en tablets te doneren aan verpleeghuizen
Op dinsdag 24 maart riep Britt Dekker in De Wereld Draait Door kijkers op om een iPad of tablet te doneren aan een verpleeghuis zodat bewoners met hun familie kunnen beeldbellen.  Mocht u een iPad of tablet willen doneren aan een Zorgcirkel locatie, belt u dan naar ons Klant Contact Centrum: 088 55 99 500​. Helaas kunnen we ze niet in bruikleen nemen, alleen geschonken iPads of tablets kunnen we aannemen. 

25-03-2020 - 17.30 uur
Samenwerkende zorgorganisaties regio Purmerend openen twee COVID-units
Op maandag 23 maart zijn in zowel Zorgcirkellocatie De Meeuwvleugel als het Dijklander Ziekenhuis COVID-units geopend met een capaciteit van in totaal 52 patiënten. Samenwerkende zorgorganisaties in de regio - waarin bestuurders van ziekenhuizen, huisartsen, ambulancediensten en VVT (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties) zijn vertegenwoordigd – hebben daartoe besloten. Op de afdelingen zullen voornamelijk oudere coronapatiënten uit de hele regio worden verpleegd. Lees er meer over in het nieuwsbericht.

23-03-2020 - 21.30 uur
De Zorgcirkel dankbaar voor strengere maatregelen 
De strengere maatregelen die premier Rutte vanavond tijdens de persconferentie afkondigde, vragen veel van iedereen in Nederland. Maar de medewerkers van De Zorgcirkel zijn er dankbaar voor. Nu doorzetten betekent weer eerder zicht op een wereld waarin corona beheersbaar is. Wij danken iedereen voor het naleven van de maatregelen. Het betekent ook dat we jullie willen vragen voorlopig ook niet (meer) de deur uit te gaan, speciaal voor optredens, zwaaien en andere hart onder de riem acties voor de bewoners van onze verpleeghuizen. Zo zorg je goed voor jezelf én fantastisch voor de ouderen en andere medemensen.    

23-03-2020 - 14.00 uur
Een luisterend oor en steun in de rug.
Dreigt u (verder) geïsoleerd te raken, voelt u zich angstig of wilt u praten over de impact van meer afstand nemen en minder contact? Het team van het Nationale zorgnummer 0900 – 23 56 780 zit klaar voor ouderen, mantelzorgers, familieleden en andere naasten. U vindt hier een luisterend oor en een steuntje in de rug. Het nummer is van maandag tot en met donderdag te bereiken tussen 09.00 – 13.00 uur via 0900 – 23 56 780. 

Een telefoonnummer dat u dag en nacht kunt bellen is 0900-0767. Dit is het nummer van de Luisterlijn. Op www.luisterlijn.nl is er ook de mogelijkheid om te mailen of chatten.  

Meer initiatieven voor contact vindt u hier.  

20-03-2020- 19:28 uur
Aansluiting op toespraak van koning Willem-Alexander: dankjewel!
Zojuist sprak onze koning ons toe en complimenteerde hij de Hollandse daadkracht, creativiteit en medemenselijkheid. Ook vanuit De Zorgcirkel zijn de cliënten en onze medewerkers ontroerd door alle lieve initiatieven die worden genomen en jullie begrip voor de voorzorgmaatregelen die wij moeten treffen. Onze hartelijke dank daarvoor! Wij krijgen vele verzoeken voor mooie acties en proberen die zoveel mogelijk te ondersteunen in deze hectische periode. Niet alles is mogelijk, maar veel wel, dankzij onze gemotiveerde medewerkers. Samen zetten we door!

20-03-2020- 11:00 uur
Ook vrijwilligers tijdelijk niet naar Zorgcirkel-locaties
De nieuwe maatregelen van gisterenavond maken dat nu ook vrijwilligers niet langer naar de locaties kunnen komen om zo de risico’s voor onze bewoners te verkleinen. Zodra de omstandigheden veranderen doen wij natuurlijk graag weer een beroep op onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

20-03-2020- 09:33 uur
Tijdelijke sluiting Respijthuis Alkmaar
Voor de veiligheid van onze gasten en onze vrijwilligers sluit het Respijthuis Alkmaar tijdelijk haar deuren. Tot nader order kunt u geen gebruik maken van de kleinschalige logeeropvang. 

19-03-2020- 19:18 uur
Bezoekersstop voor Zorgcirkel-locaties
In de persconferentie van vanavond (19 maart) is de maatregel afgekondigd dat ter bescherming van kwetsbare mensen in verpleeghuizen geen bezoek meer mogelijk is. Alle verpleeghuizen, en wij ook, sluiten de deuren volledig. Bewoners kunnen niet meer naar buiten en bezoekers niet meer naar binnen. Een uitzondering wordt gemaakt voor mensen waarvan verwacht wordt dat zij binnen korte tijd overlijden.

Morgen, 20 maart, neemt De Zorgcirkel contact op met de 1e contactpersonen.   

19-03-2020- 12:16 uur
Complete bezoekersstop (nog) niet aan de orde
In landelijke media staat vermeld dat er een complete stop komt voor alle bezoek aan de verpleeghuizen. Dit is nu (nog) niet aan de orde. Wij volgen de richtlijnen van RIVM en GGD en nemen de maatregel voor een algehele stop wanneer dit wordt afgesproken. Voor nu hanteren wij de richtlijn, geen bezoek, tenzij in overleg met de zorgcoördinator/ zorgmanager.

19-03-2020 - 09.10 uur
Kapper en pedicure
Zowel voor intramurale cliënten als voor klanten van buiten is het voorlopig niet meer mogelijk om naar de kapper of de pedicure te gaan. Op die manier respecteren we de maatregel om 1,5m tot 2m afstand tot elkaar te houden.

19-03-2020 - 08.52 uur
Hoe kunnen naasten contact houden
Het advies om 'sociale afstand' te bewaren heeft grote impact op het leven van cliënten en hun naasten. Om de impact te minimaliseren, is het zoeken naar creatieve alternatieven. Zo zien we goede voorbeelden met inzet van mogelijkheden van smartphones en IPads. Ook zijn er creatieve oplossingen door bijvoorbeeld optredens buiten, die door de ramen kunnen worden gevolgd. Op onze Facebook pagina's van de locaties vindt u ook meerdere brieven- en kaartenacties, bijvoorbeeld bij De Keern, Saenden en in Purmerend. Cliënten die zich eenzaam voelen of behoefte hebben aan een praatje kunnen ook gebruik maken van de speciale telefoonlijnen.

 

 

Samen zijn wij De Zorgcirkel

Samen brengen wij liefdevolle aandacht dichtbij, juist nu we afstand moeten houden. Samen werken wij keihard om de omstandigheden zoveel mogelijk te verzachten. Samen maken wij het verschil.