Team FACT VVT van De Zorgcirkel_.jpg (1)

Landelijke aandacht voor FACT VVT Team

22 april 2021

Op de foto het FACT VVT Team bij de start in 2018.

Het succesvolle FACT VVT Team van De Zorgcirkel voorkomt crisisopnamen voor ouderen thuis maar; wie betaalt? De Zorgcirkel was te gast bij Harmke Pijpers op BNR BETER van 21 april. Journalist Harmke Pijper interviewde Arjan Baan (regiodirecteur Purmerend) en Daniëlle Brunsting (psycholoog en initiatiefnemer FACT VVT Team). 

Luister het interview terug. 

Als eerste zorgorganisatie in Nederland nam De Zorgcirkel in Purmerend in 2018 het initiatief om een interdisciplinair team op te richten voor cliënten met een combinatie van psychische en lichamelijke klachten - vooral ouderen. Het FACT VVT Team biedt de cliënt intensieve zorg en begeleiding, waardoor opname vaak voorkomen wordt en gedwongen crisisopnamen afnemen. Eerder was Daniëlle Brunsting al spreker op het Zorgvisie Symposium en verscheen een artikelenserie in Zorgvisie. https://lnkd.in/g5skxbT

FACT VVT evaluatie pilot 2019

 

Psychiater, huisarts, casemanager, wijkagent, thuiszorg, buren; In Purmerend werken ze allemaal samen om te voorkomen dat iemand in de crisisopvang terechtkomt. En met succes. Door de cliënt intensieve zorg en begeleiding te bieden, wordt een opname vaak voorkomen en nemen gedwongen crisisopnamen af. Deze aanpak heeft succes, ondanks de complexe financiering. Want er zijn heel veel uren nodig om te overleggen en dingen te regelen. Ook vallen de betrokken zorgverleners (thuiszorg, huisarts, psychiater, casemanager) onder verschillende disciplines die uit verschillende potjes worden betaald. Vooralsnog wordt het FACT VVT team in Purmerend vanuit verschillende geldstromen en subsidies betaald, maar steeds meer partijen (waaronder zorgverzekeraars) zien de goede resultaten en de besparingen, zowel financieel als maatschappelijk, en denken daarom mee over de financiering van zulke oplossingsgerichte teams.

Lees hier door over het FACT VVT Team. 
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!