PGW-Versterkers

Je staat er nooit alleen voor, want al je collega's werken persoonsgericht of gaan het zich (opnieuw) eigen maken. De zorgprofessionals, de collega's van het ondersteuningslint, de thuiszorg, hulpen bij de huishouding en de vrijwilligers. Ook de mantelzorgers en het reisgezelschap volgen. Omdat het om ruim 3.500 medewerkers gaat kunnen we niet iedereen tegelijk mee kunnen laten doen aan het expertprogramma. De collega's die op de locaties (intramuraal) werken krijgen als eersten de (opfris)trainingen PGW.

Er gebeurt al veel binnen De Zorgcirkel. We houden je op de hoogte over alle projecten, trainingen en andere initiatieven.

Programmamanager Annetje Mol

In mijn rol van programmamanager PGW bij De Zorgcirkel help ik bij het realiseren van de droom om uit te gaan van de behoeften van cliënten en collega’s. Een ambitie waar we met elkaar, elke dag weer, stap voor stap aan werken. Ik werkte bij verschillende ouderenzorginstellingen en stel mezelf vaak de vraag: ‘Wordt de cliënt hier blij van, en mijn collega's?’  Ik reis rond door De Zorgcirkel, net als de backpackers en mappers. Nodig ons uit. We komen graag langs voor ideeën, ervaringen, vragen en initiatieven.

Nieuwsgierig geworden of heb je een vraag? Bel, app of mail gerust! 06 107 28 987 / PGW@zorgcirkel.nl.

Mappers

De Mappers van De Zorgcirkel zijn collega's die andere collega's, cliënten en reisgezelschappen helpen maximaal aan te sluiten bij de behoeften van de cliënt.

Zij voeren door teams observaties uit op basis van de Dementia Care Mapping methodiek (DCM) . Zo wordt het welzijn van maximaal zes bewoners samen in kaart gebracht.

Hierdoor krijg je als team prachtig inzicht in welke acties een bewoner blij maakt en wat er aan dat iemand bijvoorbeeld verward wordt. Deze observaties worden met het team gedeeld in een feedbacksessie gedeeld terwijl het team inzicht krijgt in wat zij al goed doen en waar mogelijke punten ter verbetering liggen.

We zijn op zoek naar 30 extra mappers om het team compleet te maken. lijkt het je wel wat? Kijk bij Word ook coach voor meer informatie.