01a.jpg

Saenden

Saenden is een van de woonzorgcentra van De Zorgcirkel. Saenden ligt in het oude hart van Zaandam, dichtbij het gezellige centrum. Deze sfeervolle locatie heeft een overdekte binnentuin, brasserie en een gezellig restaurant. Gastvrijheid is voor ons een belangrijke waarde. In Saenden zijn dagelijks meerdere activiteiten voor bewoners en buurtbewoners en er kan gegeten worden. 

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje

Wonen
Binnen Saenden zijn 86 eenpersoonsappartementen van ca. 28 m2 en drie tweepersoons appartementen van ca. 40 m2. Alle appartementen hebben een toilet, doucheruimte met vaste wastafel, keukenblok, ingebouwde koelkast, een kastenwand en zonwering die u zelf kunt bedienen. U kunt uw appartement naar eigen smaak inrichten. Rondom Saenden zijn bovendien een flink aantal appartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen.

Zorg & Behandeling
Binnen Saenden kunnen we u alle zorg en hulp bieden die u nodig heeft. Onze verpleegkundigen en verzorgenden staan 24 uur per dag voor u klaar. Aan Saenden zijn bovendien verschillende behandelaren van De Zorgcirkel verbonden, zoals specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg en psychologen. De medewerkers van het Zorgcirkel bemiddelingsbureau bespreken graag de zorgbehoefte en de passende mogelijkheden.

Wijkverpleging
Vanuit Saenden bieden wij wijkverpleging (thuiszorg) voor mensen in de wijk en bewoners van de appartementen rondom Saenden. We doen dit met een vast buurtteam. Onze medewerkers zijn 24 uur per dag bereikbaar voor verzorging, verpleging of begeleiding bij u thuis. U heeft hiervoor een indicatie nodig. Onze wijkverpleegkundige kan u hiermee helpen. 

Roze Loper
Saenden staat voor diversiteit: iedereen is bij ons welkom. Sinds 2017 zijn wij de trotse bezitter van 'De Roze Loper'.  De Roze Loper is hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals. In de folder over De Roze Loper leest u er meer over. In het programmaoverzicht 2023 vindt u alle activiteiten van dit jaar op een rij. Bovendien wappert de regenboogvlag tijdens een aantal belangrijke momenten: in ieder geval tijdens Coming Out Day en Paarse Vrijdag. Op Transgender Remembrance Day op 20 november vlaggen we met de transgender vlag.

Maaltijden
Wij serveren ’s middags de warme maaltijd. Dat kan in uw appartement, maar ook in het restaurant, samen met uw medebewoners en mensen uit de omgeving. Wel zo gezellig! Ook uw gasten zijn van harte welkom. U heeft elke dag keuze uit diverse heerlijke gerechten. Als u zelfstandig woont maar niet zelf voor uw maaltijd wilt of kunt zorgen, dan kunt u gebruik maken van de maaltijdservices van Food Connect. Sinds april 2020 heeft Food Connect het stokje overgenomen van Cirkeldis. U kunt, mocht u daar interesse in hebben, rechtstreeks met Food Connect contact opnemen om u aan te melden of vragen te stellen.

Dagbesteding
Woont u nog thuis, maar heeft u wat meer structuur nodig in uw leven? Dan is onze dagbesteding wellicht iets voor u. U komt één of meerdere dagdelen naar Saenden, waar wij u in een veilige omgeving allerlei activiteiten aanbieden. U heeft hiervoor een indicatie nodig die u kunt aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente.


Voorzieningen
Vanuit de gezellige en gastvrije (overdekte) binnentuin, kunt u naar de kapper, pedicure, audicien / opticien en huisartsenpost. In de koffiecorner en het café bent u welkom om elkaar te ontmoeten, een potje te biljarten of spelletjes te doen. Er is ook een prachtig aangelegde tuin, waar u zomers kunt ontspannen en bezoek kunt ontvangen. Ook k
unt u bij ons uw rolstoel en/of rollator laten onderhouden.

Stiltecentrum De Nieuwe Kapel
Het stiltecentrum in Saenden, in de voormalige kapel, is een plek om stil te zijn of juist om bij te praten en energie op te laden. Een plek om een kaarsje aan te steken. Om te leren, te zingen, een mooie film te kijken, een plek om te danken of om na te denken. U bent van harte welkom om binnen te lopen.

Meer informatie
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Brochure
Klik hier voor de folder Saenden.

Adres:
Nova Zembla 2
1506 VD Zaandam
 088 5591400
 Contact ons via E-mail

Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Tuin
Terras
Biljart
Audicien/Opticien
Receptie
Logeerkamers
Rolstoel en rollator onderhoud
Pedicure
Kapper
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtetiek
Geestelijke verzorging
Overig:
Dagbehandeling
Dagbesteding
Ontmoetingscentrum
Kort durende opname
Revalidatiecentrum
Verzorgingshuis
Zorgwoning bij locatie
Zaandam

We zijn bezig met nieuwbouwplannen voor Saenden

Lees meer over Nieuw Saenden

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!