Fotoheader.jpg
Malou Spier_mevrouw Schuiling_10.jpg

Persoonsgericht werken

Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen behoeften.
Auktje Mapper bij De Zorgcirkel

Persoonsgericht werken (PGW) is binnen De Zorgcirkel-koers een heel belangrijk aandachtspunt. Het ervaren van liefdevolle aandacht, het gevoel dat jouw manier van leven en jouw persoonlijkheid er mogen zijn, gekend worden en de ander kennen, bepalen de kwaliteit van leven. De persoonlijke benadering maakt het verschil tussen technische, deskundige zorg en warme, betrokken zorg.

Iedereen straks expert op het gebied van persoonsgericht werken

Met het programma Persoonsgericht Werken bij De Zorgcirkel helpen we je je (verder) te ontwikkelen op het gebied van persoonsgericht werken. Zodat straks iedereen expert is op het gebied van PGW. Dat is goed nieuws voor jezelf en goed nieuws voor de cliënt.

Maak PGW je eigen. Door te doen en te delen met elkaar. Je word hierbij geholpen, met onder andere (opfris)trainingen in theatervorm, een escaperoom, een vernieuwd elektronisch cliëntendossier (ECD) en zorgleefplannen tot oefenen met dilemma’s en oplossingen. Je doet het samen met je collega’s, in je regio, met ondersteuning van de backpackers, mappers en het programmateam PGW. Je krijgt ook antwoord op de vraag: "Doe ik het goed in de ogen van de cliënt en zijn naasten"? Check de pagina over reflecteren.

Regie in de regio

Elke regio en locatie heeft eigen regie en verantwoordelijkheid om zich PGW eigen te maken. Ervaren collega’s, het nieuwe programmateam, de backpackers, mappers en trainers ondersteunen hierbij. We zetten ook flink in op (extra) scholing & training en werken aan de vernieuwde onderdelen in o.a. het ECD conform PGW-stijl.