Hoe omgaan met digitale hulpmiddelen?

In de zorg maken we steeds meer gebruik van digitale hulpmiddelen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het went snel. En dan wilt u niet meer zonder! Net als Corrie.

Corrie is blij met haar Compaan

Corrie beleeft veel plezier en gemak van haar eenvoudige tablet Compaan. De computer van haar man heeft ze nooit aangeraakt, maar dit gaat haar makkelijk af. Ze speelt spelletjes, heeft contact met haar (klein)kinderen en krijgt met de Compaan via zorgmedewerkers zorg op afstand. Bekijk het filmpje van Corrie van Zorg van Nu.

Als het zo eenvoudig is, waarom lijkt het dan zo ingewikkeld?

We gebruiken er enigszins ingewikkelde termen voor; zorgtechnologie, E-Health, digitale hulpmiddelen. Terwijl het eenvoudig weg gaat om hulpmiddelen die werken via het internet. Net als een computer en een mobiele telefoon.

Het is fijn dat er steeds meer 'slimme' hulpmiddelen worden gebruikt van technologieën. Een aantal daarvan hebben we in ons assortiment opgenomen. Bijvoorbeeld de Medido: een digitale medicijnuitdeler (ook wel dispenser genoemd) die op het goede moment de juiste hoeveelheid medicatie afgeeft. En Tessa: een zorgrobot die u met spraakberichten helpt volgen, bijvoorbeeld aan een doktersafspraak, en te stimuleren om iets te doen, zoals een broodje eten.

Door te kijken wat u kunt, maken we de ideale combinatie van de inzet van zorg die bij u verleden. Met beide hulpmiddelen, zorg op afstand als een zorgmedewerker die bij u langskomt. Lees meer over hulpmiddelen en zorg op afstand

Niet alleen digitaal slim!

Er zijn meer hulpmiddelen beschikbaar die bepaalde dagelijkse handelingen een stuk gemakkelijker maken. Zoveel gemakkelijker zelfs, dat u dit weer zelf kunt doen. Of in combinatie met wat ondersteuning van ons. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende hulpmiddelen voor het doen van steunkousen. Maar ook een speciale bril voor het toedienen van oogdruppels. 

Benieuwd welke hulpmiddelen voor uw geschikt zijn?  
Neem contact op met onze klantenservice via 088 – 55 99 500 of  klantenservice.collectief@zorgcirkel.nl .

Hoe wordt zorgrobot Tessa ingezet?

Is zo'n zorgrobot handig? Wat doet het en waarom? Ga mee op bezoek met onze thuiszorgcollega Bianca bij een cliënt met een Tessa en zie hoe deze wordt ingezet en wat zij ervan vinden. 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!