03 05 2024 Mensch2514 (1)

Hulpmiddelen en zorg op afstand

Met hulpmiddelen en zorg op afstand ondersteunen we u zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Hiermee heeft u de inzet van zorg meer in eigen hand én behoudt u uw zelfstandigheid.

Door samen met u te kijken naar de mogelijkheden en wat u zelf kunt, komen we tot een aanbod van zorg dat bij u past. Zo thuis, zo digitaal en zo zelfstandig mogelijk. Met zowel inzet van hulpmiddelen, zorg op afstand als waar nodig een zorgmedewerker die bij u langskomt.

Hulpmiddelen

Er zijn steeds meer hulpmiddelen beschikbaar die bepaalde dagelijkse handelingen een stuk makkelijker maken. Zoveel makkelijker zelfs, dat u dit weer zelf kan doen. Of in combinatie met wat ondersteuning van ons.

Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende hulpmiddelen voor het aandoen van steunkousen. Maar ook een speciale bril voor het toedienen van oogdruppels. Daarnaast zijn er steeds meer ‘slimme’ hulpmiddelen die gebruik maken van technologieën. Een aantal daarvan hebben we in ons assortiment opgenomen. Bijvoorbeeld de Medido: een digitale medicijndispenser die op het goede moment de juiste hoeveelheid medicatie afgeeft. Of Tessa: een zorgrobot die u met spraakberichten helpt herinneren, bijvoorbeeld aan een doktersafspraak, en te stimuleren om iets te doen, zoals een broodje eten.

Benieuwd welke hulpmiddelen voor uw geschikt zijn? Neem contact op met onze klantenservice via 088 – 55 99 500 of klantenservice@zorgcirkel.nl.

“Robot Tessa herinnert mij om op tijd te lunchen, maar ook om me klaar te maken voor een afspraak. En zelfs aan de verjaardag van mijn kleinzoon. Ook hoeft mijn dochter niet meer steeds te vragen of ik iets al heb gedaan. Daardoor voel ik mij minder afhankelijk en heb ik meer zelfvertrouwen.”

 

Ervaren hoe zorgrobot Tessa wordt ingezet? Ga mee op bezoek met onze thuiszorgcollega bij een cliënt met een Tessa. Bekijk het filmpje!

Zorg op afstand

Net als alle andere thuiszorgaanbieders maken ook wij gebruik van zorg op afstand. Zo kunnen we telefonisch vragen beantwoorden, maar ook via beeldzorg vragen hoe het met u gaat. Bij beeldzorg maken we gebruik van de Compaan; een handige seniorentablet die gemakkelijk te bedienen is. Hiermee heeft u persoonlijk contact, zonder te wachten op wanneer onze medewerker langskomt.

Past de Compaan bij u en uw zorgvraag? Dan krijgt u die kosteloos in bruikleen en kunt u die ook gebruiken om te beeldbellen met uw familie of om bijvoorbeeld het nieuws te kijken en spelletjes te spelen.

Is de Compaan wat voor u? Neem contact op met onze klantenservice via 088 – 55 99 500 of klantenservice@zorgcirkel.nl.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!