IMG_3678.JPG
Nicolaashof 21-06-2016 (1).JPG
Nicolaashof 17-07-2014 (Sander) (85).JPG

Sint Nicolaashof

Sint Nicolaashof is een zorgcentrum bestaande uit een verpleeghuisgedeelte en huurappartementen. Er zijn, grenzend aan en in de omgeving van deze locatie nog eens 96 aanleunwoningen. De meeste bewoners zijn échte Volendammers en u kunt er nog de prachtige klederdracht van dit dorp tegenkomen. Volendam heeft een eigen dialect en is overwegend Rooms-katholiek. Vanuit die geloofstraditie leven en werken wij, maar vanzelfsprekend respecteren wij ook andersdenkenden.​

Sfeer proeven? Bekijk het filmpje.

​Sint Nicolaashof ligt in het centrum van het oude vissersdorp Volendam, vlakbij de haven, het winkelcentrum en het IJsselmeer. Vanuit Sint Nicolaashof bieden wij thuiszorg en huishoudelijke hulp. 

Wonen, Zorg & Behandeling
In Sint Nicolaashof zijn 60 plaatsen voor mensen met een intensieve zorgvraag vanuit hun dementie. Deze 60 cliënten wonen in kleine groepen, hebben een eigen kamer en wonen zoveel mogelijk zoals zij thuis gewend waren.

Kloosterhof en aanleunwoningen
Zelfstandig wonen kan in de 38 appartementen van Kloosterhof en in de aanleunwoningen nabij Sint Nicolaashof. Het huren van woningen in Kloosterhof verloopt via De Zorgcirkel en voor de aanleunwoningen via woningcorporatie De Vooruitgang in Volendam. De eventuele zorg in Kloosterhof ontvangt u van Zorgcirkel thuiszorg. In Sint Nicolaashof zijn 3 luxe huurappartementen in de nabijheid van alle voorzieningen. De locatie heeft een ontmoetingscentrum, dagbesteding ​en er worden activiteiten georganiseerd. Ten aanzien van behandelmogelijkheden zijn er een specialist ouderengeneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en een diëtiste gevestigd. 

Voorzieningen

De belangrijkste voorzieningen in Sint Nicolaashof zijn: een receptie, een seniorenrestaurant, en een coffee corner / café. Verder een kapper en een pedicure, geestelijke verzorging, een mooi geoutilleerde fitnessruimte en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Hier bieden wij ook 65+ fitness. Alle cliënten ​van Sint Nicolaashof en belangstellenden uit de omgeving kunnen hier gebruik van maken. ​​

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Klik voor de folder Sint Nicolaashof.

Sint Nicolaashof 1
1131 GT Volendam
 088 5592200
Faciliteiten:
Seniorenrestaurant
Terras
Kapper
Pedicure
Rolstoel en rollator onderhoud
Receptie
Thuiszorg
Fitnessruimte
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtetiek
Geestelijke verzorging
Overig:
Zorgwoning bij locatie
Verzorgingshuis
Wonen met dementie
Ontmoetingscentrum
Dagbehandeling
Dagbesteding
Volendam

Zie uw route op de kaart

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!