Medewerkersreis

In 2019 hebben we een start gemaakt met het uitwerken van onze medewerkersreis. Hierbij richten we ons op het vinden, binden en waar nodig loslaten van medewerkers. In de medewerkersreis hebben we aandacht voor de belangrijkste behoeften van - en het vergroten van gemak voor - een medewerker in de verschillende stadia van zijn of haar loopbaan. Zo willen we het werkplezier en de effectiviteit vergroten en uitstroom verkleinen.

Welkom aan boord

Om ervoor te zorgen dat iedere nieuwe medewerker zich zo snel mogelijk op zijn of haar gemak voelt en zich verbonden voelt met De Zorgcirkel, zijn we gestart met het verbeteren van het introductieproces. Dit noemen we het onboarden.

Binnen dit project zijn brieven en processen aangepast en is er een start gemaakt met het introduceren van een buddy die de nieuwe medewerker wegwijs maakt. De pilot vindt plaats in Egmond. Verdere uitwerking volgt in 2020.

spring small.jpg

Nooit uitgeleerd

We vinden het belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en faciliteren dit met een persoonlijk ontwikkelbudget voor medewerkers, opleidingsbeleid en ondersteunende middelen – waaronder het online leerportaal Leerplein - en diverse praktijkgerichte scholingen.

Optimaal presteren

Om medewerkers inzicht te geven in hun functioneren en om hun krachten ten volle te benutten, hebben we Reflecteren werkt! opgezet. Om uit te vinden of een medewerker op de juiste plek zit, zijn we het Loopbaanloket gestart.

Kinderopvang

Om bij te dragen aan de flexibiliteit van medewerkers met jonge kinderen zijn we in de zomer van 2019 een kinderopvang gestart die past bij werken in de zorg. De kinderopvang Villa Willemina van SKDH bevindt zich in Zorgcirkel Jaap van Praag in Purmerend en is het hele jaar, zeven dagen per week geopend van half 7 ’s morgens tot half 11 ‘s avonds. Bij voldoende belangstelling is nachtopvang ook mogelijk.

Kinderen spelen en leren in een huiselijke, veilige en moderne omgeving, binnen en buiten. Elk kind is welkom en kan tot de basisschool bij Villa Willemina terecht. Bij succes zullen we dit nieuwe idee ook bij andere locaties realiseren.

Kinderdagverblijf Willemina_02.jpg
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!